сряда, 17 май 2017 г.

Карамелен сладкиш с бишкоти и ябълки



Много приятен "кремест" сладкиш, ароматен и сладък.


Рецептата е от прекрасния блог на Ивана от слънчева Италия! Благодаря!
Промених само едно нещо, обработих ябълките за кратко, за да омекнат.
Продукти 
за кексова форма с обем 1л (31/18)
8 порции
карамел

70 г захар
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. вода
крем
4 яйца
400 г 1кутия кондензирано мляко
ванилия
2 ябълки
1 с.л. захар
1 с.л. масло
15 бр. бишкоти "савоярди"

Време за приготвяне: 1ч.10 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 1 час
Калории 
Общо  2820 Ккал 
За една порция 355 Ккал





Приготвяне 
 карамел
Захарта, лимона и водата се поставят в малък съд, да заври на слаб огън и да се получи карамел.
Карамелът се изсипва във формата за печене и се разнася по дъното и стените чрез разклащане.
Ябълките се обелват и нарязват на полумесеци.
В подходящ съд се загряват 1 с.л. масло и 1 с.л. захар, прибавят се нарязаните ябълки и се разбърква. Готви се за 1-2 минути, ябълките леко да омекнат.
На дъното на формата , върху карамела се подрежда един пласт ябълки, отгоре бишкоти.Отново пласт ябълки и се завършва с бишкоти.
крем
Яйцата се разбиват с миксер, прибавя се ванилията.
Кондензираното мляко се смесва с водата в отделен съд и се разбърква. Смесва се с яйцата.
Кремът се изсипва върху бишкотите.Изчаква се за малко, да попие в бишккотите и съдът се слага във водна баня.
Пече се за 60 мин на 150 С.
Изважда се и след като изстине се прибира за 2-3 часа в хладилник.
Охладеният сладкиш се обръща в подходяща чиния.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.