неделя, 12 март 2017 г.

Постна супа със спанак и гъби




Продукти
за 6 порции
1 глава кромид лук
1-2 моркова
1 стрък селари(целина)
2-3 с.л. зехтин
150 г гъби печурка
1 тиквичка
2-3 скилидки чесън
200 г суров спанак
1/2 ч.ч. ориз
черен пипер
1 с.л. сол
щипка сух джоджен

Време за приготвяне: 55 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 40 мин.

Калории
 Общо 882  Ккал
 За една порция 147 Ккал 


Приготвяне 

В тенджера се завира около 1/2 л вода.Последователно се прибавят нарязаните кромид лук, моркови, целина, сол и зехтина.Оставя се да ври 15 минути.
Гъбите се почистват, нарязват и добавят към супата. Налива се още около 1 л вода.
Тиквичката се бели и реже на малки кубчета, добавя се към супата.
Спанака, измит, се нарязва на дребно и се прибавя. Оставя се да ври 10 минути.
Следва да се добави почистения ориз и останалите подправки.Долива се 1,5 ч.ч. вода и се оставя да ври  още 10-15 минути.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Чудесна и много вкусна пролетна супа.Традиционно гъбите, както и различните видове зеленина са много подходящи за топли и сгряващи супи през пролетта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.