събота, 28 януари 2017 г.

Розички от бутер тесто с ябълки



Тази рецепта беше много популярна миналата година. Още когато я видях, реших че ще я направя. Дойде и нейния ред! Много лесно и , вкусно и ефектно представяне на популярната комбинация от ябълки и бутер тесто.



Не може да се сравнява с любимия ни Ябълков пай, но си заслужава да опитате и тези симпатични малки пайчета, оформени като рози.

Продукти 
за 12-14 броя 

400 г бутер тесто
4-5 ябълки
1 с.л. лимонов сок
4-5 с.л. кафява захар
1 к.л. канела
Време за приготвяне: 50 мин.
- за подготовка -30 мин.
 - за готвене - 20 мин.




Калории  
Общо 1148 Ккал
За 1 порция 96 Ккал


Приготвяне 


Ябълките се почистват от семенната част и се нарязват на тънко , заедно с кората.
Бланшират се за 30 сек във вода с 1 с.л. лимон.
Изцеждат се и се оставят да изстинат.
Бутер тестото се разстила, разточва се леко и се поръсва със захарта и канелата.
Реже се на лентички - около 4 см ширина и 20 см дължина ( виж снимката)
На практика се реже на 7 части  и след това всяка лента на две. Отначало направих розичката с цяла лента, но става много голяма.Не се изпича лесно и след това се усеща повече вкуса на тесто.

 Ябълковите резенчета се подреждат по дължината на всяка лентичка, като леко се застъпват.
Единият край на лентата се подгъва върху ябълките(снимка) и след това се навива на рулце.
Оформените рози се поставят във форми за мъфини.
Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна за около 20 минути, до получаване на златист загар.
Изваждат се от формата и се изчаква да изстинат.
Може да се поръсят с пудра захар.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.