понеделник, 26 септември 2016 г.

Пандишпаново руло със сладко и сметана, подробно




Това е сигурно най-старата и лесна рецепта за бърз сладкиш. Няма разделяне на белтъци от жълтъци. Няма набухвател. Само 3 продукта и 12 мин. печене.



 Варианти има много - с добавки в тестото и с различен пълнеж. Аз харесвам този вариант със сметана, защото рулото остава сочно за дълго време.Тук може да погледнете и такова руло, изпечено направо с пълнежа от плодове.
А тук и тук има и указания как се прави украса в тестото на рулото.

Продукти
за тава 30/40 см
12-16 порции


4 яйца L
100 г кристална захар
100 г брашно
ванилия
пълнеж
200 г сладко по избор(кайсии на снимката)
200 г заквасена сметана
глазура
200 г заквасена сметана
2-3 с.л. пудра захар
ванилия
карамел, шоколад
 Време за приготвяне: 30 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 12 мин.

Приготвяне



Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и увеличаване на обема, за 10 мин.
Брашното се пресява и се добавя към яйчната смес като се бърка внимателно със шпатула или лъжица.
Тавата се напръсква леко с мазнина и се застила с хартия за печене.



Тестото се изсипва върху хартията и се разпределя равномерно в цялата тава.
Пече се на 180-200 С за 12-15 мин. , до златисто.
Тавата се изважда от фурната и сладкиша се обръща върху друга хартия за печене, поръсена с пудра захар.
Внимателно се отделя хартията, с която е печено тестото.Изрязват се страните, за да се оформят равни ръбове.



Намазва се със сметана и избраното сладко и се завива на стегнато руло от към по-късата страна. Оставя се увито в хартията докато изстине.
глазура
Заквасената сметана се смесва със захарта и ванилия и се разбърква до гладка еднородна смес. С тази смес се измазва рулото, предварително поставено в подходяща чиния.
Рулото на снимката има ивици сметана, редувани с ивици карамел.



 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

2 коментара:

  1. Ех, че пухкаво изглежда, Сонче! Грабвам си парченце..тъкмо си ги нарязала! :) Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче,
    и аз имам няколко лесни рецепти за руло от стари готварски книги.Наистина много лесно се приготвят.Твоята също е много опростена и с малко продукти, чудесна за бързи почерпки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.