сряда, 10 август 2016 г.

Лятна кавърма със свинско, печени чушки и домати



Ястието изглежда трудоемко,  както всички летни ястия с повече зеленчуци, но ако имате консервирани печени пиперки и домати, всичко ще се случи много бързо!

Продукти
За 4-6 порции
700-800 г свинско месо от плешка или бут
50 мл олио
2-3 моркова
1 кг стар лук
3-4 скилидки чесън
50 мл вино по избор
1 кг  пипер(чушки) за печене
1 кг червени , добре узрели домати, или консерва
1 с.л. сол
½ ч.л. млян черен пипер
Риган, мащерка, босилек или чубрица по избор


 Време за приготвяне:1 час 30 мин
- за подготовка - 1 час .
 - за готвене - 30 мин.
Приготвяне

Чушките се пекат на котлон или грил тиган, задушават се в затворен съд, белят се и се оставят да се отцедят.
Месото се реже на малки кубчета(хапки) и се задушава  в голям тиган за 7-8 мин. в загрятата мазнина.
Лукът се реже на едро и се прибавя към месото.
Морковите се режат на кубчета и се добавят в тигана.Огъня се намалява и се прибавя виното и солта.Покрива се с капак и се оставя да къкри до омекване на лука.
Доматите се настъргват на ренде или се белят и нарязват на дребно. Поставят се в дълбок съд на слаб огън да поврят, докато започнат да се сгъстяват. Ако не са добре узрели, може да е необходимо да се добави 1 с.л. захар.
Доматите и месото се обединяват в широка тава, разбърква се.
Обеления пипер се реже на парчета и се добавя към ястието и се разбърква. Прибавят се избраните подправки.
Тавата се слага в предварително загрята на 200 С фурна и всичко се запича за 20 тина минути.


 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.