вторник, 19 юли 2016 г.

Пиците на Ники - тесто за пица в хлебопекарна


 Пица с моцарела и кренвирши
 Обикновено, когато правя пица  купувам готово тесто за хляб. С хлебокарната може да се приготви такова тесто, стига да имате време за втасването.

Продукти
за 2 или 3 пици с диаметър 30 см
4-6 порции
ако обичате пица с по-тънка и хрупкава основа, разделете тестото на 3 части или намалете пропорционално всички количества

Пица четири сирена
300 мл вода
1 с.л. зехтин
2 ч.л. захар
3/4 ч.л. сол
450-500 г брашно
7 г (1 пакетче) суха мая

 Време за приготвяне: 2 часа 10 мин.
- за подготовка - 1 час 50 минути
 - за готвене - 20 мин.



Приготвяне 
Приготвяне на тестото в хлебопекарната
Поставяме  в контейнера на хлебопекарната най-напред всички течни съставки, след това солта и захарта и накрая брашното и маята.
Машината се включва на програма "тесто". Моята е номер 6 и продължава 1 час и 50 мин.
Готовото тесто се изважда и се разделя на 3 части.Оформят се 3 топки.
Всяка топка се разточва на тънка кора и се поставя в тава намазана леко със зехтин и поръсена с щипка брашно.
Намазват се с доматен сос и се покриват с продукти по избор.
Пица с моцарела - 2-3 кренвирша, нарязани на кръгчета, настъргана моцарела - около 150 г за 1 пица, настърган кашкавал около 100 г за една пица
Пица 4 сирена - настъргани кашкавал, чедър, гауда и пушено сирене
Пица шунка - няколко тънки парченца шунка, настърган кашкавал
Пиците се пекат в загрята на 200 С фурна за около 15-20 минути , според дебелината на тестото.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.