вторник, 12 юли 2016 г.

Банани в шоколад в рубриката за деца, които готвят



След прекъсване от 2-3 години моят най-голям внук Николай се включва отново с рецепта в блога. Беше предизвикан от детския вариант на "Черешката на тортата" :). Вече е на 11 години и може да готви малко по-сложни неща.


Бананите са любими на всички деца, а комбинацията с шоколад и кокос или ядки е чудесна!
Рецептата е семпла, но при изпълнението й има 2 критични момента:
 = приготвяне на шоколадовия ганаш с помощта на микровълнова и
 = изстиването на готовите шоколадови банани - трябва да са изправени  за да не развалят външния си вид.

Продукти

за 6(3) порции
3 банана
100 мл сметана с животински произход
100 г готварски шоколад (52%)
кокосови стърготини
счукани ядки по избор
 Време за приготвяне: 25 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 15 мин.
Приготвяне 
Сметаната се изсипва в дълбока купичка и се загрява на микровълновата фурна за 20-30 сек.За по-сигурно използвайте по-ниска степен на фурната. Сметаната трябва да е топла, но без да завира.
Шоколада се начупва на малки парчета и се слага в топлата сметана.
Бърка се енергично до пълното му разтопяване.Ако е необходимо се загрява за още 10 сек.
Топлият шоколад се прехвърля във висока чаша .



Бананите, добре узрели, но не меки, се обелват и разрязват на две части. Нанизват се на шишове и се потапят в шоколада. Поръсват се с кокос или ядки и се поставят във висока чаша, изправени. Прибират се в хладилника докато шоколадът стегне.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.