вторник, 7 юни 2016 г.

Кокосов флан - крем карамел с кокос и кондензирано мляко






Продукти

за 6-8 порции
4 яйца
380 г ( 1 кутия) кондензирано мляко
250 мл прясно мляко
100 г кокосови стърготини
3-4 с.л. захар за карамела

 Време за приготвяне: 50 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене -40 мин.



Приготвяне


В подходящ съд се приготвя карамел от захарта.
Разпределя се в предвидените купички за печене.
Яйцата се разбиват , към тях се прибавят кондензираното мляко, прясното мляко и накрая и кокосовите стърготини. Разбърква се до хомогенност и се изсипва в купичките.
Десертът се пече на водна баня(купичките се поставят в тава с вода)  в предварително загрята на 200 С фурна за около 40 минути, до златист загар.
Изчаква се да изстинат и се обръщат преди сервиране.
Сервират се с плодове или плодово желе.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.