вторник, 24 май 2016 г.

Ягодов сладкиш с кокос, шоколад, царевично и оризово брашно



Сладкишът може да се вмести в много категории - бързо, лесно, вкусно, диетично! Остава мек и сочен за няколко дни!




Продукти 
за форма с диаметър 16-18 см
8 порции
100 г меко краве масло
2 яйца L
100 г кафява захар
3 с.л. оризово брашно( с връх)
2 с.л. царевично брашно( с връх)
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. екстракт ванилия
25 г кокос
150 г пресни ягоди
40 г шоколад
30 г фини овесени ядки
за сервиране
лимонов крем с маскарпоне (следва рецепта)
или сметана
или сладолед
пресни плодове

 Време за приготвяне: - 70 мин.
за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 60 мин.

Приготвяне

Маслото, яйцата и захарта се разбиват на крем.
Прибавят се брашната, кокоса, бакпулвера и ванилията и се разбива добре.
Ягодите и шоколада се режат на малки парченца и се с месват с овесените ядки.
2/3  от горната смес се прибавя към тестото и се разбърква с шпатула.
Тестото се изсипва в намазана с масло форма с подвижен пръстен.
Отгоре се наръсва останала смес от ягоди, шоколад и овесени ядки.
Сладкиша се пече в предварително загрята на 150 С фурна за около 1 час, до суха клечка.
Изчаква се малко да изстине и се изважда от формата.
Поръсва се с пудра захар.
лимонов крем
2-3 с.л. маскарпоне се смесват с 1 с.л. пудра захар, 1 с.л. лимонов сок и малко настъргана лимонова кора.



идеята е от тук
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Страхотен сладкиш с интересни съставки.Прекрасни снимки и представяне.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.