петък, 15 януари 2016 г.

Лесна шоколадова торта без печене и желиране, с маскарпоне и бисквити орео



Сладкишът наистина е в категорията лесни защото няма печене и желиране.Приготвя се сравнително бързо.


Тортата направих специално за моите племенници, любители на шоколадовите десерти и беше високо оценена .

Продукти 
за форма с диаметър 23 см
основа
300 г бисквити орео (26-28 броя)
75 г масло
маскарпоне крем
250 г маскарпоне
4 с.л. пудра захар
200 мл течна сметана 30% масленост
1 с.л фиксатор за сметана(сухо мляко)
1 п. ванилия
няколко бисквити орео
шоколадов мус
400 г заквасена сметана
3 с.л. пудра захар
100 мл течна сметана 30%
250 г готварски шоколад  52%
още за украса
6 бисквити орео
кокосови стърготини


 Време за приготвяне: - за подготовка - - за готвене -








Приготвяне



основа
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с разтопеното масло.
Получената смес се разстила на дъното на форма за торта с падащ пръстен..Притиска се с лъжица и се оставя да изстине.
маскарпоне крем
Маскарпонето се разбърква с 2 с.л. пудра захар.
Сметаната се разбива с останалата пудра захар и се смесва с фиксатора за сметана и ванилията.
С помощта на шпатула се смесват маскарпонето и сметаната, прибавят се натрошените бисквитки.
Кремът се разстила върху основата.
шоколадов мус
Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар.
Течната сметана се загрява( на микровълнова или на слаб котлон без да завира) и в нея се слага натрошения  на парченца шоколад.Разбърква се много добре до получаване на гладък, еднороден крем. Ако е необходимо се загрява за още малко.
Смесват се сметаната и шоколадовата смес. разбърква се добре.
Шоколадовия крем се изсипва върху белия крем.
Сладкиша се оставя на студено докато стегне.(3-4часа най-малко).




2 коментара:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.