петък, 20 март 2015 г.

Класически крем карамел в чашки



Продукти 
за 8-10 чашки


  • 6 яйца
  • 250 г захар(1 ч.ч.)
  • 1 л прясно мляко
  • 2 п. ванилия 
карамел
  • 8 с.л. захар
  • 2 с.л. вода



 Приготвяне

  • Карамелът може да бъде приготвен във всяка чашка или в общ съд.Аз предпочитам и препоръчвам вторият вариант.
  • Захарта и водата се поставят в малък съд на слаб котлон и се изчаква докато сместа започне да покафенява.
  • Купичките се подреждат в тава и карамелът се разпределя в тях докато още е горещ.
  • Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се млякото и ванилията.
  • Готовата смес се изсипва в купичките с карамел.
  • В тавата се налива вода.
  • Пече се на 160 С за около час.
  • Кремът е готов когато при разклащане на чашката не мърда.
  • Сервира се след като изстине.



3 коментара:

  1. Сонче, перфектен крем карамел! И както обичам да казвам: направен като за учебник!
    И аз днес приех предизвикателството за направата на крем, но все още не съм стихнала до публикация :))
    Поздрави и хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Подкрепям Хриси, че е станал перфектен. Няма да споменавам карамелите на участниците в мастършеф, че не са за коментиране.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Перфектен! Ten points!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.