вторник, 17 март 2015 г.

Пилешка супа с коприва



Тази супа може да приготвите и без месо.Добър вариант за пролетните пости.

Продукти
за 6 порции
1 голямо пилешко бутче(около 400 г) или бяло месо
1 глава лук
1 с.л. нарязани листа и корен целина
1-2 моркова
1/2 с.л. сол
черен пипер
300 г коприва
6 с.л. ориз
 Време за приготвяне: - 1 час
за подготовка -10
 - за готвене - 50 мин


Приготвяне

Месото се слага да ври в подсолената вода.Прибавят се нарязаните на дребно лук, морков, целината.


  • Копривата се измива и след това се бланшира  в солена вряща вода за около минута. Изплаква се и се нарязва.
  • След като месото е готово, бутчето се изважда и се обезкостява.
  • В бульона се прибавя нарязаната коприва, а след 2-3 минути и оризът.
  • Обезкостеното и нарязано на дребно месо се връща в тенджерата.
  • Вари се още 10 минути  до готовност на ориза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.