неделя, 25 януари 2015 г.

Тиквеник с бутер тесто ( Пай с тиква)





Много обичам тиквеник, обичам и бутер тесто, комбинацията е супер! Приготвен с предварително печена тиква става много бързо и лесно!

Продукти 
за тавичка 25/15см

  • 150 г готово бутер тесто
  • 2 ч.ч. печена тиква  
  • 1 с.л. пудра захар
  • смлян карамфил, смляна канела
  • 2-3 резенчета портокал
  • 1 с.л. портокалов сок.
  • 2-3 с.л. счукани орехови ядки

Време за приготвяне: 35 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 25 мин.

Приготвяне


  • Тиквата се намачква с вилица и се смесва със захарта, подправките, портокала нарязан на дребно и орехите.
  • Тестото се изрязва според големината на тавичката и се поставя на дъното като се оформя и малък борд.
  • Отгоре се разпределя тиквата. Покрива се с решетка от бутер тестото.
  • Намазва се с портокаловия сок.Може да се поръси с кристална захар.





  • Пече се в предварително загрята на 210-220 С фурна за около 25 минути или до златисто.











1 коментар:

  1. Вкусна комбинация! Интересно изглежда с решетката отгоре, точно като пай.
    Приятна вечер, Соня!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.