вторник, 4 ноември 2014 г.

Праз с ориз и картофи на фурна




Продукти
за 4 проции

  • 4 големи стръка праз
  • 2 с.л. олио
  • 100 мл вино
  • 400 г картофи
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 с.л. мазнина
  • 1 с.л. сол
  • черен пипер
  • кимион

 Приготвяне

  • Празът се реже на кръгчета и се задушава до омекване в мазнината и виното.
  • Картофите се белят и се нарязват на малки кубчета.Прибавят се към праза и се разбърква няколко пъти.Съдът се отдръпва от огъня.
  • Оризът се запържва в мазнината до побеляване.
  • Празът, картофите и оризът се изсипват в тавата, в която ще се пече ястието.Прибавят се солта и подправките, разбърква се.Налива се 3 ч.ч. вода(бульон).
  • Пече се за около 30 минути на 220С.



1 коментар:

  1. Това се казва решение на въпрос - с ориз или картофи...отговорът : и с праз! Сонче, много ми харесва предложението. на село с баба,често си правехме мешано ориз и картофи, защото всеки искаше различно. Виж сега ще му сложим и малко празец :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.