събота, 15 март 2014 г.

Свинско с картофи - семпло, но много вкусно





Продукти
за 4 порции

  • 600 г месо от бут, плешка
  • 3 с.л. олио
  • 1 глава стар лук
  • 1-2 моркова
  • 1 с.л. сол
  • 600-800 г картофи
  • 1 ч.ч. замразен грах
  • 1 малка червена чушка
  • 1 ч.ч. белени домати консерва
  • Черен пипер
  • Пресен чесън, магданоз или джоджен или босилек

 Приготвяне

  • Месото се реже на  парчета с големина 4-5 см и се запържва за малко в загрятата мазнина.
  • Изсипват се нарязания лук и морков и се налива вода, колкото да покрие месото и зеленчуците.
  • Посолява се и се оставя да ври на тих огън до омекване на месото (30-40мин.).Проверява се с вилица, трябва да може да разделя.
  • Картофите се белят и нарязват на едри кубчета(2-3 см) и се добавят в тенджерата.Вари се 10 минути и се прибавят замразения грах, нарязаната чушка и консервата домати.Разбърква се и се оставя на слаб огън да ври още 10-15 минути. Картофите трябва да са напълно сварени(меки), сосът е плътен и гъст.
  • Прибавя се избраната подправка.Аз предпочитам чесън и джоджен.

4 коментара:

  1. Определено е много вкусно! Точно одеве говорихме с една приятелка, че все повече харесвам свинското месо като вкус.
    Сонче, прекрасно е твоето! Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Любима гозба,Соня,която си приготвила толкова апетитно,че ми идва да затопя с къшей хлебец!
    Приятна и вкусна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Традиционно и вкусно!
    Слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Супер вкусно става. Благодаря.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.