неделя, 2 февруари 2014 г.

Пилешко филе на фурна с ябълкова плънка



След много варианти на пилешко филе с плънка ви предлагам и с ябълки и  сирене!
Ястието се приготвя лесно, не изисква специални продукти или умения и е подходящо за всякакъв повод.
Продукти
за 2 порции

  • 2 пилешки филета без кост и кожа - 350-400г
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • 1/2 ябълка, обелена, нарязана на малки кубчета
  • 1 с.л. галета с подправки(мащерка, майорана, черен пипер) 
  • 1 с.л. настърган кашкавал по избор
  • 1 ч.л. масло
  • 2 парчета сирене чедър за сандвичи (или друг кашкавал)
за овалване
  • 3 с.л. галета с подправки
  • 1 с.л. зехтин
  • 50 мл вино

 Приготвяне



  • филетата се разрязват и изтъняват под найлон с чук за месо сн.1
  • поръсват се с лимонов сок и черен пипер
  • ябълката (обелена, нарязана на малки кубчета) се задушава в МВ за 1 минута заедно с маслото, колкото да омекне
  • смесва се с галетата и настъргания кашкавал сн.3
  • върху подготвените филета се поставят парчетата кашкавал, а върху тях подготвената ябълкова плънка сн.2, 4
  • завива се на стегнато руло, което се овалва много добре в галетата  с подправки и се поставя в тавичка за печене, полива се с малко зехтин сн.5
  • налива се виното и ястието се пече 35-40 минути на 220 С в предварително загрята фурна до зачервяване
  • оставя се да застине и се нарязва
  • поднася се със сос





5 коментара:

  1. Одеве Тики атакува с ябълки и сирена, сега и ти, Сонче... Нямате мислост към стомаха ми и това е. Прекрасно пилешко, прекрасно! :)
    Да ви е сладко и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна плънка и мисля че ще ми допадне!
    Приятна вечер, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Много е апетитно предложението ти,Соня!Със сигурност ябълката в съчетание със сирената придава разкошен вкус на пилешкото!
    С пожелание за слънчев и усмихнат зимен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Правя тази рецепта вече няколко пъти и е наистина много вкусно. Много съм впечатлена от блога, страхотни рецепти и представяне. Сърдечно благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Какъв подходящ сос бихте препоръчали?

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.