неделя, 5 януари 2014 г.

Нахут със спанак, праз и гъби





Сравнително скоро открит от мен , нахутът вече трайно присъства на нашата трапеза.
Ако все още не сте опитали, горещо ви препоръчвам това вариво, което може да бъде приготвено по много различни начини.


Продукти
за 3-4 порции

  • 300 г суров нахут
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 стръка праз бялата част
  • 1 червена чушка
  • 300 г суров спанак
  • 200 г кралска печурка
  • 1 малка консерва домати на кубчета
  • сол, червен пипер
  • подправка по избор



Приготвяне

  • нахутът се накисва във вода за 12 часа, изцежда се и се вари в нова вода до омекване, отнема около час и половина
  • в тиган се загрява захтина и в него се задушават като се прибавят  последователно нарязания праз, чушка, нарязаните гъби и накрая нарязания спанак
  • залива се с доматитеи се овкусява със сол, червен пипер, и подправка по избор - босилек или, майорана или мащерка
  • прибавя се нахута заедно с малко от водата, в която е врял и се готви за 10 минути.

2 коментара:

  1. Открили сме го и си го ползваме с кеф;) Вкусно ти изглежда ястието, Сонче! Поздрави и за много години!
    Здраве и късмет на семейството!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз си купих, но още отлежава в килера! :) Само му се каня и покрай тези празници остана на задна линия! Предложението ти е много интересно и ще се възползвам!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.