сряда, 29 май 2013 г.

На гости при Роси от "Кулинарен еликсир"


Днес съм на второто си гостуване и естествено съм много развълнувана!!Щом гостува при мен, с една перфектна торта, Роси веднага ме покани да й гостувам и аз.
За Роси и нейният чудесен блог "Кулинарен еликсир" вече писах, колко е мила и сърдечна тя, колко богато, красиво и подредено с прекрасни снимки е нейното кулинарно местенце!
Почувствах се приятно поласкана и доста развълнувана да участвам в такова представително място!
Не успях да се приготвя бързо поради моето пътуване до Португалия, за което още не съм смогнала да разкажа.После Роси също пътешества и аз имах малко време да помисля какво да направя.Нооо, оказа се много трудно, тъкмо се сетя за нещо хубаво, проверявам и при Роси вече го има! Това беше основната ми трудност - да намеря рецепта на ястие, което да не се повтаря!
 Имах идея за дълго меню, но в последствие го свих до две ястия - една салата, която може да бъде и предястие и основно ястие и разбира се десерт, къде може на гости без торта!
Постарах се да се по вкуса на моята домакиня - сирене, крем , плодове, дано да й хареса!

рецептите ще намерите в блога "Кулинарен еликсир"


Салата от макарони със сос от тиквички и авокадо, пиле и манго



и  Кайсиево парфе с маскарпоне


Привет,мили приятели! :)
След кратка почивка както от работа,така и от хоби заниманията ми по отношение на блога е време отново да се завърна сред вас.
След едно много зареждащо пътуване какъв по-добър начин отново да се влея в редиците на блогващите с едно очаквано и приятно гостуване от страна на Соня и нейния прекрасен блог"Моето сладко хоби" !
Завръщайки се и отваряйки пощата намирам да ме чакат две не само изключително атрактивни и идейни предложения от Соня,но и страхотни снимки,подчертаващи вниманието и ентусиазма,с които е подходила в избора на рецепти и перфектното им изпълнение и презентиране!

Соня,трогната съм от факта,че си обмисляла идеите според моя вкус и до такава степен си ги синхронизирала с него,че се припокриват на повече от 100% :) .

Салатата е много интересна,допада ми с чудесното съчетание от продукти,пъстра и безспорно вкусна,а десерта - е там просто не можеше да бъдеш по-точна в избора - това е моят десерт,това е любимият тип десерти на моето семейство и е невероятно,че си запомнила,че у нас емблема за перфектен десерт е съчетанието от блат,много крем и плодове!

Благодаря ти за старанието,за вниманието и за топлото отношение!
Със сигурност това ще бъде едно запомнящо се гостуване !

5 коментара:

  1. Соня, да те поздравя и тук за чудесното гостуване. Приготвеното от теб звучи и изглежда страшно вкусно. Все повече подобни изживявания ти желая.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня,изключително приятно ме изненада с подготвените и изпратени рецепти,за които сърдечно благодаря!
    Трогната съм от вниманието и старанието в подбора на предложенията и факта,че си успяла да предвидиш предпочитанията ми невероятно точно!Много ми допадат рецептите,снимките са страхотни,интрото-вълнуващо!Благодаря ти,че си мой гост и допринесе моето кътче да се обогати с твоите много интересни и вкусни рецепти!
    Сърдечен поздрав и прекрасни летни дни пожелавам на теб и семейството ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче, за малко да те забравя :) Пуснах поздравите при Роси, но с удоволствие идвам и тук да те поздравя. Всичко е прекрасно - салатата нестандартна и апетитна, сладкишът умопомрачителен! Браво за старанието и красивото поднасяне! Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Соня, чудесно гостуване при изкусителката Роси :)
    Хареса ми много предложението ти за паста!
    Поздрави и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче,
    имаш страхотна домакиня! А пък на нея завиждам за изкушенията, които си приготвила;) Хубва вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.