сряда, 25 юли 2012 г.

Пържено филе от бяла риба в ароматна коричка






Продукти  
 за 4 порции
  • 1 опаковка замразено филе бяла риба 1 кг с 20 % вода
  • черен пипер , сол
  • 5 с.л. галета
  • 1 с.л. босилек
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. риган
  • 4-5 с.л.зехтин
  • скилидка чесън и клонче розмарин

Приготвяне

рибата се размразява на стайна температура за няколко часа, но да не омекне
  • подсушава се с домакинска кърпа и се наръсва с черен пипер и малко лимонов сок - сн.1
  • галетата се смесва със сухите подправки - босилек, риган, мащерка, червен пипер в голяма плитка  чиния сн.2
  • зехтинът се загрява и в него се запържват чесънът и розмаринът, отстраняват се
  • всяко парче риба се овалва много добре в галетата и се пържи в загрята мазнина от двете страни до златисто сн.3
  • изважда се върху домакинска хартия
  • сервира се с гарнитура или салата и резенче лимон
Сос - в остатъка от зехтина се запържва една с.л.брашно, добавя се 50 мл бяло вино, малко лимонов сок, сол, черен пипер и чесън, вода за необходимата гъстота.


15 коментара:

  1. Много апетитно изглежда рибката!
    Записвам си рецептата и ще я пробвам тези дни.
    И аз я обичам със салата от пресни чушки :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Перфектна риба! Супер е, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно изглежда! Хрупкава коричка и ароматен сос!
    Обичам панирана по този начин риба, но аз я пека.А сосчето обезателно ще пробвам, много ми харесва!
    Лека и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно изглежда рибката с тази златиста коричка.
    Ако ти попадне лайм, можеш да настържиш ситно кората и да оваляш филетата в нея, после в разбит белтък и накрая в галета. Рецептата е от британския bbc good food. Тествах я преди седмица. Много семпла, но рибката придобиват невероятно свеж аромат :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче, разкошна е! Мисля да пробвам с прясна рибка, че веднъж купих една замразена за паниране, какво ги правят тези риби бре?! не уцелих нещо, та филето стана на пюре и се разпадна в тигана. Как мислиш, дали ще се получи с прясна?

    ОтговорИзтриване
  6. Превъзходно блюдо,Соня!И ти,и Пепи тази вечер много ме изкушавате с тези чудесни рибни предложения!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох как обичам риба!Това предложение Сонче е много апетитно, и хрупкавозлатисто :)

    ОтговорИзтриване
  8. Какво сте заподскачали супер та супер. Лепне за тигана като Полидур на мокет. Има тънкости, които не са споменати. Някои получи ли това чудо от снимката а?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Анонимен!Добре е, че коментирате, но трябва и да споделите какво точно се е случило?
      1.важно е каква е рибата, филетата не трябва да са много тънки
      2. важно е да не е много размразена, да се "разлигави", написала съм го
      3.важно е да е подсушена, има го на снимка
      4.панировката , да не е малко, тя държи рибата
      Дано да съм била полезна :)

      Изтриване
  9. Получи се страхотно. Благодаря много за рецептата :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви за доверието и за споделеното! Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  11. Днес за пореден път ще я приготвям ! Благодаря много !!!

    ОтговорИзтриване
  12. Днес за пореден път ще я приготвям ! Благодаря много !!!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.