вторник, 26 юни 2012 г.

КАРТОФЕНО РУЛО С КАЙМА





Продукти
за 6 порции

  • 1 кг картофи
  • сол
  • 2 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 50 г масло
  • 150 г сирене
  • подправки - инд.орехче, черен пипер
  • 300 г телешка кайма
  • 2-3 с.л. олио
  • 1 глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 2-3 с.л. вино
  • мащерка, розмарин, черен пипер
  • 1/2 консерва(340) рязани домати
  • 50 г кашкавал
  • 150 г гъби
3-4 с.л. галета за поръсване на тавата

  Приготвяне
  • картофите се обелват, нарязват, сваряват се и се пасират на пюре
  • добавят се яйцата, млякото, маслото, сиренето и подправките
каймата се приготвя като за мусака

  • мазнината се загрява и в нея се задушават нарязаните на дребно лук, чесън и морков
  • добавя се каймата и се бърка докато стане на трохи
  • прибавят се нарязаните гъби и се готви няколко минути
  • прибавя се виното и се готви 1-2 минути
  • следват доматите и подправките, разбърква се и се готви 5-6 минути, ако е много рядко може да се сложи малко брашно 
  • тавата за печене се застила с хартия за печене, намазва се с мазнина и обилно се поръсва с галета
  • пюрето се разстила на пласт не по-дебел от 1,5 см
  • пече на 220 С за около 20 минути
  • изважда се и върху картофите се разстила сместа с каймата, поръсва се с кашкавал
  • запича се за още 15 минути
  • изважда се и заедно с хартията се поставя на кърпа
  • Докато е топло се завива на руло и стяга добре с ръце, като при завиване хартията се изтегля навън и издърпва.
  • * Завива се стегнато в кърпата и оставя да постои 10 мин, за да поизстине малко.

2 коментара:

  1. Прекрасно,лесно и вкусно!Браво,Сонче!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно е станало,Соня!Много вкусно и красиво поднесено!Поздрав с усмивка!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.