неделя, 3 юни 2012 г.

Най-бързите вкусни банички с готово бутер тесто


Това е една предпочитана от мен закуска, защото е много бърза , а пък се харесва на всички, които са опитали!





Продукти 
за 32 броя
  • 1 кг маслено тесто Белла
  • 2 яйца
  • 150 г сирене
  • 50 г кашкавал
  • 1 яйце, разбито с лъжица вода, за намазване
  • 2-3с.л.сусамови семена


 Приготвяне

  • ако е замразено, тестото се размразява в хладилник от предната вечер или за 2 часа на стайна температура.Трябва да се запази студено.
  • разстила се и се нарязва на правоъгълници (32)
  • крайщата н аправоъгълниците се намазват с разбитото яйце
  • яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене  и настъргания кашкавал
  • от тази смес се поставя по 1/2 ч.л. върху всяко правоъгълниче
  • завиват се на рулце и се притискат отстрани
  • поставят се в тава, не е необходимо мазане
  • намазват се с разбитото с вода яйце и се наръсват със сусама
  • пекат се за 15 минути в предварително загрята на 220 С фурна с вентилатор, до зачервяване
  • изваждат се и се сервират топли

21 коментара:

  1. Чудни са, Сонче! Много вкусно изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  2. Не знаех, че вече продават готово маслено тесто.. много хубаво, вече има опция и за по-мързеливо готвене :) Много добре изглеждат баничките, ще го имам впредвид и аз занапред.

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми харесаха Сонче толкова апетитни са станали че се олях:)))
    Аз също не съм виждала маслено тесто но ще потърся да направя.
    Прегръдки за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да разсея недоразумнието - маслено тесто е познатото на всички бутер тесто на Белла.

      Изтриване
  4. .•°`♥✿⊱╮
    ❤♡
    Muito rápidos e deliciosos.
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil.
    °º °♫♫♪¸.•°`

    ОтговорИзтриване
  5. Пробвах рецептата,много вкусни станаха ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Илиян, много се радвам , че ви е харесала рецептата и че споделихте! Поздрави , желая ви успех!

      Изтриване
  6. Баничките са супер!!!бравос

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за споделеното, зарадвахте ме! Да ви е сладко! Поздрави!

      Изтриване
  7. Боже,Боже,какви хора,да не знаят какво е бутер-ами бутер е масло,ех Сонче,благодаря за рецептата.Почвам ги ей сега,поздрави.Дори от Бургас

    ОтговорИзтриване
  8. Направих ги страхотни са ! Благодаря Сонче!

    ОтговорИзтриване
  9. Сусамът е отлична идея!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте. Всеки път, като правя бутерки ,тестото ми горчи! Къде бъркам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Снежана! Най-вероятно тестото е старо.Аз се старя да купувам само ОХЛАДЕНО, не замразено.Замразеното понякога е няколко пъти размразявано и дори да е в срок на годност, може да не е добро.За друга причина не мога да се сетя. Поздрави!

      Изтриване
  11. Да, вероятно е това. Винаги го купувам замразено. Много благодаря за отговора.
    П.С. Благодаря, че споделяте прекрасните си рецепти :)

    ОтговорИзтриване
  12. И аз благодаря но 2 -те яйца са много при положение че мазах изцяло а не само крайщата! И дотук се пекат 45 мин. на печка с вентилатор и на 240 градуса а още не са започнали да се зачервяваат! Може би печката ми е бавноразвиваща! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Пул, не мога да повярвам! Не знам каква ви е печката, но печенето е от 12 до 15 минути! 2 яйца се използват за 1 кг тесто, а вашето колко е? Има различни опаковки. А размразихте ли го преди печене? Дано да успеете! Поздрави!

      Изтриване
    2. Обикновена инверторна с вентилатор! Тестото го размразих а на опаковката пишеше 800 гр., не съм го мерил! След като писах това по горе завъртях часовника на още 15 мин., на 230 градуса и станаха готови! И на мен не ми се иска да повярвам но това е положението!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.