неделя, 27 май 2012 г.

Агнешко печено с картофи




Отново съм използвала любимата ми комбинация розмарин и мащерка.


Продукти 
 за 4 порции

  • 1 малко агнешко бутче
  • дижонска горчица
  • черен пипер, сол
  • розмарин, мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • картофи - 600 г

Калории - общо
за 1 порция

Приготвяне

  • месото се намзва с горчица, черен пипер и сол
  • поставя се в съд за печене с капак ( стъклена тенджера, гювеч), наръсва се с мащерка и розмарин, добавя се чесънът  и се наливат 2 пръста вода
  • пече се за 10 минути на 220 С, а след това около 1 час и 30 минути на 180 С  покрито с капака, до готовност
  • прибавят се картофите, нарязани по желание, поръсват се със сол
  • пече се без капака до омекване на картофите


5 коментара:

  1. Сонче, като го гледам това агнешко каква хубава коричка има, а колко е крехко и вкусно, направо ми се прияде на закуска! Хубава седмица от мен, а рецептата е супер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, Сонче, красота! Прати ми малко по пощата:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, добре си дошла през лятото на моето Бетолово, ще почерпя!

      Изтриване
  3. Откъде го взе това агънце, Сонче?;)
    Искам да направя такова, а като гледам магазините, май ще чакам до Великден 2013.
    Много апетитно и тази убийствена коричка...!!!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.