сряда, 25 април 2012 г.

Пиле с къри и картофи по китайски

Предлагам ви още една рецепта, от книгата  ''Китайска кухня''.
Обичам аромата на къри.От предлаганите готови смеси къри предпочитам да купувам мадраско.




Продукти
за 2 порции

  • 300 г пилешко месо без кост
  • 100 г картофи
  • 30 г кромид лук
  • 50 мл вино
  • 50 мл вода
  • 10 г къри (2 -3 с.л.)
  • 1 с.л. нишесте
  • 2 с..л. олио за пържене


 Калории - общо 866 Ккал

за 1 порция  433 Ккал



Приготвяне

  • месото се нарязва на малки хапки, картофите  се режат на тънки лентички, а лукът на филийки
  • картофите се запържват в тиган до златисто, изваждат се и се оставят настрани( аз използвам дълбока тенджера за китайските ястия, вместо уок)
  • в същата мазнина се задушава лукът, докато омекне и се изважда
  • огънятсе засилва и в тигана се изсипват месото, виното и водата, разбърква се, посолява се, огънят се намалява и се оставя да ври няколко минути, до готовност на месото
  • прибавят се картофите, лукът и кърито
  • нишестето се разбърква с малко вода и се прибавя в тигана
  • разбърква се няколко пъти и се отръпва от огъня


14 коментара:

  1. Интересна рецепта! Бих я пробвала, предполагам ще стане и с крехко нетлъсто свинско месце. След ваканцията се залавям и ще видим :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще стане, само на свинското може малко повече време да му трябва!Поздрави!

      Изтриване
  2. Много вкусно ухае тук,а мадраското къри ми е слабост и на мен,Сонче!
    Лека нощ и прекрасно утре!

    ОтговорИзтриване
  3. Ястието ми хареса,Соня!Обичам пилешко ,не съм го приготвяла с къри.
    Ще пробвам,благодаря за идеята!
    Поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, Сонче, ама много вкусно готвиш тези китайски ястия! Отново страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче с тези твоите китайски вкусотии ме караш да съжалявам ,че не си ми по наблизо.:)))
    Страхотно ястие!
    Прегръдки и хубав топъл ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Винаги съм била почитателка на китайската кухня :) Много ти благодаря за прекрасната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  7. Дано е същото ястие,което предлагат в ресторантите.Обичам го,а се опитвам с месеци да намеря рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Маргарита! Ще се радвам, ако споделите за резултата! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.