сряда, 4 април 2012 г.

Пилешки филенца със сусам и орехи

Това е много бързо и лесно за приготвяне ястие .Поднесено с гарнитура и салата може да бъде лека вечеря,  самостоятелно като предястие или просто мезе. Ядките образуват хрупкава коричка, а отвътре месото е сочно.  Мариноването в повече лимонов сок ароматизира пилешкото и то запазва лек лимонов вкус и след запържването.




Продукти 

за  2 порции

  • 300 г пилешко бонфиле
  • сокът на 1 лимон
  • черен пипер
  • 3 с.л. царевично брашно(може и пшенично)
  • щипка червен пипер
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 с.л. сусам
  • 1-2 с.л.ситно счукани  орехи
  • 1 с.л. масло  
  • 2 с.л. зехтин (олио)


Калории - общо

на 1 порция

Приготвяне


  • филенцата се мариноват  в лимоновия сок за поне 30 минути
  • наръсват се с черен пипер
  • в купа се смесват царевичното брашно, сол, червен пипер, сусамът и орехите
  • в тиган се заграва зехтинът, прибавя се маслото
  • филенцата се овалват в панировката и се пържат в мазнината за 2-3 минути от всяка страна до златисто 



9 коментара:

  1. Супер ! Вкусно и бързо :) !
    Сонче, надникни при мен ,имам една задачка за теб :) !
    Хубава вечер ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Иаз го харесвам така....с чудна коричка...
    Сонче,голяма вкусотия си направила!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм, обичам такива филенца! Не съм добавяла до сега орехи в панировката, но звучи като много вкусна идея :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Каква примамлива красота само пък и припекани както ги обичам...

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни и много обичани филенца,но орехите са ми интересна новост,благодаря за идеята,Соня!Ще опитам непременно!
    Пожелавам усмихнат петък!

    ОтговорИзтриване
  6. Тези лимонови филенца ги приготвих и много ми харесаха :-), станаха много сочни и със свеж цитрусов аромат. Още не съм стигнала до шоколадовото пиле, но скоро и за него ще има отзиви :-)
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно , Дени!Радвам се, че са ти харесали!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Дълго търсих едни орехови хапки,но ги няма в нета за съжеление бяха много вкусни с мъжо в един ресторант хапнахме и се пресетих за тях,попаднах на тази рецепта и мисля да ги направя само че без сусам поздравления много вкусни нещица ЧУДЕСНО:)))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.