сряда, 14 март 2012 г.

Голяма палачинка - лесна закуска, на фурна




В много блогове можете да прочетете за името и произхода на тази вкусотия.
Източник на рецептата тук.
Аз подходих малко скептично към Голямата немска палачинка, но се оказа, че е много лесно, бързо и вкусно нещо:)
Ето и рецептата:


Продукти 
за 3-4 порции
тавичка 26 см

  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 ванилия
  • 125 мл  прясно мляко ( 1/2 ч.ч.)
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 30 г масло
  • сладко или мед за сервиране
Калории - общо 866 Ккал  
със сладко 1050 Ккал

на 1 порция  350 Ккал


Тук има вариант с продукти за по-голяма тавичка

Приготвяне

  •  яйцата се разбиват със захарта
  • добавят се брашното, солта , ванилията
  • фурната се загрява на 200 С и тавата се поставя да се загрее
  • маслото се слага в тавата , да се разтопи - трябва да се наблюдава
  • изсипва се палачинковата смес и се пече 10 минути на 200 С и още 10 мин. на 170 С.
  • изважда се и се сервира веднага със сладко или мед, сметана и т.н.
Това е допълнение - Същата смес , изпечена в тава 33 см, навита като палачинака с пълнеж от кайсиево сладко, нарязана на парчета!

16 коментара:

  1. Много вкусно звучи ,Сонче ! Че и много хубаво изглежда :)! И макар да не е време за закуска ..:)резвам си едно парченце :)!
    Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, напоследък доста варианти на тази палачинка видях, а още не съм я правила.Макар като студентка честичко да хапвах такава в една приятелка;)
    Прекрасна вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз все я отлагам тази палачинка, всички споделят, че е вкусна и лесна. И при теб изглежда много вкусно! И това парченце как си го поднесла!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, тази палачинка.... Кога ли ще и дойде времето и на нея. Много апетитно си я поднесла, Сонче. Докато си направя си грабвам парченце от твоята, ЧУДЕСНА Е!!!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна е и при теб,Соня!
    И аз още я отлагам,сигурно защото не закусвам.
    Май ще си я направя за вечерен десерт :))!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички ви за коментарите!Направете, ще ви хареса, пък и малко разнообразие!Аз се шегувам с моя съпруг, че откакто имам блог не е ял 2 еднакви яденета:)!Роси, ние правим специална закуска в събота и неделя,това е трдиция, иначе сме на мюзли...приятен ден на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна идея за разнообразяване, Соня -
    изглежда много вкусно и апетитно. Снимките са страхотни!
    Наистина с поддържането на блоговете, все повече нови неща се търсят и приготвят.
    Сърдечни поздрави и много усмихнати мартенски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Няколко пъти я пробвам тази палачинка в различни варианти, но все не ми се получава, отвън се изпича, а от вътре остава сурова. Но..няма отказване, ще пробвам докато стане :)Твоята е чудесна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Сонче, вече няколко пъти и се заричам на тази палачинка :) Много хубава ти се е получила! Благодаря за идеята за почивните дни! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, виж указанията за печенето и големината на тавичката според продуктите!Успех!

      Изтриване
  10. Palachinkata stana vkusna!! No koli4estvata sa po-skoro za edna porcia i polovina, zashtoto za dvama 4oveka ne stiga, a dori leko zavishih brashnoto i mlyakoto. drugiat pat shte napravya dve :).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, радвам се, че ви е харесала! Амии, какво да кажа, порциите май зависят от хората! :) Няма проблем да си я направите по-голяма, използвайте по-широк съд, за д аможе да се изпече добре! Весели празници ви желая и да ви е сладко!

      Изтриване
  11. Привет, за тава 33 см как трябва да увелича продуктите?
    Станислава

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Станислава, аз съм пекла същата смес и в по-голямата тава, става по-тънка палачинката. Иначе може да увеличите продуктите с 50 % за да запазите пропорциите.(2те яйца стават 3, 1/2 чаша става 3/4 ит.н.)

      Изтриване
  12. Здравейте, направихме я с увеличените продукти. Стана супер, благодаря за рецептата.
    Подозирам, че ще стане традиционна неделна закуска. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесала! Благодаря ви за доверието и за споделеното!Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.