понеделник, 5 март 2012 г.

Пъстърва - на фурна и пържена



тази е на фурна


Ако се чудите как да я направите, аз  предпочитам пържена, ако имам възможност.Само , ако е за повече хора и не ви се занимава бих препоръчала на фурна.
Пържената става с хрупкава коричка, а на фурната се задушава.Но все пак е въпрос на вкус.

Продукти
за 1 порция

1 цяла риба, около 300 г
сол
лимон -1/2
черен пипер
масло и/или зехтин по 1с.л.
брашно за пърженето


 Калории - 
общо  550 Ккал
на 1 порция



Приготвяне
подготовка

  • рибата се измива и почиства, ако има люспи се махат
  • отцежда се от водата и се подсушава
  • наръсва се обилно с лимонов сок отвътре и отвън и се поръсва с черен пипер и сол
  • оставя се в хладилник
  печене
  • рибата се поставя върху алуминиево фолио, а върху нея се поставя бучка масло и се наръсва с малко зехтин и сол
  • увива се във фолиото и се поставя в тавичка
  • пече се на 180 С около 20 минути
  • отваря се фолиото и се оставя за 304 минути да се запече отгоре





пържене


  • в тиган се загряват масло и зехтин
  • рибата се овалва в брашно и се пържи по 6-7 минути от всяка страна( не я пипайте по-рано!!)
  • след обръщането се наръсва с лимон още докато е в тигана



Прибавям и Пъстърва на грил тиган


3 коментара:

  1. Досега съм я правила само на фурна, но като гледам пърженка каква е хубавица, следващия път ще е по твоя начин!

    ОтговорИзтриване
  2. Всякак я обичам аз тази рибка :)....Чудесна е ,Сонче !
    Хубав ден !

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна стана пържената, благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.