събота, 4 февруари 2012 г.

Китайско портокалово пиле


За съжаление не съм си записала какъв е източникът на тази рецепта.
Но аз я приготвям от няколко години.Месото е крехко, леко глазирано и ароматно.Ядките и резенчетата портокал чудесно допълват вкуса.





Продукти
 за 2 порции

 400 г пилешко филе
20 г масло и 1-2 с.л. зехтин
сол, черен пипер
1 с.л. коняк
няколко скилидки чесън
2 с.л. кетчуп или лют червен сос
100мл пресен портокалов сок
препечени ядки - бадеми , фъстъци
резенчета портокал

 
Kилокалории: 868 .
Калции: 47.15 мг
Протеини: 92.7 г
Въглехидрати: 4.2 г
Животински мазнини: 33.2 г

Растителни   мазнини: 20.25 г
              






Приготвяне

Месото се нарязва на лентички.В подходящ съд се загрява маслото и зехтина. Месото се запържва до побеляване.Подправя се със сол и черен пипер.Добавя се малко портокалова кора, голямо парче, което след това да може  да се извади.
Последователно се добавят чесънът, нарязан на едро, кетчупът и конякът..Накрая се налива и портокаловият сок. Оставя се да поври малко на слаб огън до пълно омекване на месото.
Месото се изважда, подрежда се в чиния, залива се със соса от готвенето( без портокаловата кора).
Гарнира се с печените ядки и портокалови резенчета.




3 коментара:

  1. Много харесвам такива рецепти . Чудесно предложение ,Соня !
    Хубава нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна рецепта, а сладникаво ли е? Изглежда много апетитно. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, Диана , не е сладникаво защото има и доматен сос(кетчуп), а е само портокалово свежо.Ако се добави люто, става много по-интересен вкус, но аз не ям люто и съпругът ми си добавя лют доматен сос допълнително.Благодаря за проявения интерес!
      Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.