неделя, 5 февруари 2012 г.

Глазирани пилешки бутчета на фурна

Това е рецепта, която е подходяща както за пилешки бутчета, так и за крилца.


 Добро мезе или основно ястие, ако се поднесат с гарнитура и салата.

Продукти 
 за 2 порции

6 бр. долната част на бутчета - 600г
2 с. л. соев сос
2 с.л. бяло вино
1 с.л. лимонов сок
1 к.л. чесън на прах или 2-3 скилидки пресован
черен пипер
за глазиране
1 с.л. кетчуп
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
1 скилидка пресован чесън

 
Приготвяне

Месото се поставя се в огнеупорен съд с капак и се маринова за около 30 минути в смес от соевия сос, лимонов сок, бяло вино, чесън и черен пипер.
Пече се за около 45 минути до  1 час на слаба фурна - 150 С.Времето зависи от количеството.

В купичка се приготвя соса за глазиране като се смесват всички продукти.
Месото се намазва с четка  с получения сос.Запича се за 5 минути без капак, за да получи загар.
Бутчетата се обръщат и се намазват и от другата страна.Отново се запича за 5 минути.



10 коментара:

  1. Вкусничко....не губиш времето си през уикенда! Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня,рецептата е великолепна!така изглежда и при теб,но аз знам със сигурност,защото познавам тази марината,разкошна е,само че съм я опитвала с ребра.Благодаря за хубавата идея за пилешки бутчета,обезателно ще се възползвам!

    Пожелавам усмихнат нов ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи, Еликсир!Приятен снежен уикенд!

      Изтриване
    2. Изглеждат прелестни - днес ще ги опитам! Поздравления за прекрасните рецепти!

      Изтриване
    3. Благодаря за доверието , Зоя!Надявам се да ви се усладят!Хубава вечер!

      Изтриване
  3. Много апетитни изглеждат тези бутчета :) Ще изпробвам тази марината със сигурност! Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Габи, опитай, става с каквото и да е месо!Приятен уикенд!

      Изтриване
  4. Страхотно изглеждат и маринатата ми допада. Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно изглеждат и маринатата ми допада. Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.