петък, 3 февруари 2012 г.

Задушено пилешко месо по китайски със зелен фасул и малко български привкус

Днес при едно разчистване в кухнята намерих една забравена готварска книга с рецепти от китайската кухня.Книжката е малка и аз съм приготвила почти всички рецепти от нея.Това беше първия ни досег с китайската кухня, тъй като в нашия град нямаше китайски ресторант.
Предлагам ви една от най-често изпълняваните рецепти от тази книга.



Ястието е с богат чесново - джинджифилов вкус.


Продукти
 за 2 порции


300 - 400 г пилешки гърди
200 г замразен зелен боб, от кръглия ( в оригинала са бамбукови връхчета)
1 глава лук
2 с.л. вино
1 глава чесън
1 с.л. джинджифил
сол
1/2 к.чашка олио


Калории - общо 919 Kkal

Калции: 197.2 мг
Протеини: 94.2 г
Въглехидрати: 31 г
Животински мазнини: 15.6 г
Растителни мазнини: 30.9 г
на 1 порция  460 Kkal






Приготвяне

Месото се нарязва на ивички.Тук в рецептата се предвижда паниране в белтък и нишесте, но това изисква доста мазнина и затова аз просто запържвам  месото за 2-3 минути в много силно сгорещена мазнина.Месото се слага на части и се бърка  енергично до леко пожълтяване.Изважда се с решетъчна лъжица и се пържи следващата порция.Изважда се.
В останалата в тигана ( аз всъщност ползвам тенджера) мазнина се запържва ситно нарязания лук.

Прибавя се зеленият боб и се разбърква.Сипват се джинджифила и виното, а накрая и изпърженото вече месо.Разбърква се няколко пъти и се наръсва със ситно нарязания чесън.





3 коментара:

  1. Ей, това с толкова мои вкусове, със сигурност ще ми хареса;)
    Само да мине веганския период на мъжа ми и го правя;)
    Мерси, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз като Мъхче да кажа ,че са мои вкусове :)....Хареса ми много рецептата и ще си я спомня :) когато се чудя как да сготвя пилешки пържоли :) !
    Хубава съботна вечер !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.