събота, 10 декември 2011 г.

Френска "Ефирна'' картофена салата




С тази салата  много често ни гощава моя много добра приятелка.Не знам как се казва, но стои въздушно лека и затова й сложих това име.До сега аз не бях правила такава, но за всяко нещо си има първи път:)Вече я включвам в редовното меню.Нещо лесно, бързо и вкусно!


Продукти за 4-5 порции



500 г сварени  с кората картофи

1 опаковка майонеза-250 г
2-3 с.л. кисело мляко
200 г сирене
200 г кашкавал
3 сварени яйца
кисели краставички



Приготвяне

Картофите се белят.
Майонезата се смесва с киселото мляко и се  овкусява по желание с черен пипер и други подправки.
В чинията, в която ще се сервира салатата се настъргват малка част от картофите.Върху тях се разстила майонезената смес.Отново се настъргват картофи, върху тях се настъргва сирене, пак картофи, върху тях кашкавала, картофи и се завършва с настърганите яйца.
Украсява се с киселите краставички.
Вариант е и да се добави един пласт от задушени с малко лук гъби.




Може да се приготви и в отделна чиния за всеки. На снимката по-долу са добавени настъргани, предварително сварени моркови.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.