четвъртък, 22 декември 2011 г.

Пача от свинско месо




Това е много популярно традиционно ястие - супа.Моят съпруг го обича, а до колкото знам и всички други мъже и много жени:).Продуктите също са традиционни




Продукти за 6-8 порции

  •  2 свински крачета
  • 1 свински език
  • 300г свинско месо от джолан
  • 1 морков
  • 1 глава кромид - лук
  • целина - корен и зелената част
  • дафинов лист
  • черен пипер, бахар, сол
  • няколко скилидки чесън

Приготвяне

  • Крачетата и езика се измиват добре .Всички меса се слагат да врят в подсолена вода . Отделената при завирането пяна се отстранява с решетъчна лъжица.
  • След около 1 час се добавят всички подправки( моркова и лука нарязани на дребно)
  • Оставя се да ври още 45 минути до готовност - месото трябва да пада от кокала.
  • Крачетата се изваждат от водата и след изстиването им се почистват от костите.
  • Месото се нарязва на дребно и се връща в тенджерата.
  • Езикът се обелва и също се нарязва на дребно.Връща се в супата.
  • Може да се сервира веднага, подправено с чесън и оцет. - 2-3 скилидки чесън се смачкват с малко сол и се заливат с 2-3 супени лъжици оцет.


Ако не се консумира веднага , се изсипва в плитък съд и се оставя на хладно за да се желира.
Може да се поднесе желирано или да се затопли повторно.





6 коментара:

  1. Ohh.. I love this. Very special dish. Holodets in Russian and yes we call it Pacha in Turkish. I love your blog and your recipes. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за чудесните рецепти, придружени с "вкусни" снимки! Ваш фен съм и ви благодаря! Бъдете благословени!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Стефани!Такива коментари ме стоплят и ми доставят радост!Хубав ден!

      Изтриване
  3. Вкусно много вкусно !Благодаря !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина вкусно, макар че някои хора му се мръщят и пренебрегват това иначе популярно ястие!Благодаря ви!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.