сряда, 23 ноември 2011 г.

Спанак с ориз и пилешко

Леко, вкусно и полезно.:)Ако се приготви без пилешкото , подходящо и за сегашното време на пости.Ние, макар и хаджии(посетили Светите места в днешен Израел), не сме готови за 40 дневни пости.Затова, с пиле.

Продукти за 3- 4 порции
  • 400 г  пилешко от гърдите
  • 300 г спанак
  • 2 големи моркова
  • 1 чаша кромид лук, нарязан на дребно
  • 1 ч.чаша ориз
  • 2 с.лъжици олио(зехтин)
  • 50 мл вино
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
чашката е с вместимост 200 мл

Приготвяне
  • Пилешкото се нарязва на малки парчета и се запича на тефлонов тиган без мазнина. Прехвърля се в тавичка, в която ще се пече.
  • Лукът и морковите се задушават за няколко секунди в половината от мазнината.Добавя се виното и се покрива.Задушава се под капак до пълно омекване на зеленчука .Прибавя се спанака, нарязан на дребно.Разбърква се за 2-3 минути.Следват подправките - сол, черен пипер, джоджен и чесъна , нарязан на дребно..
  • В отделен тиган  се запържва  ориза с останалата мазнина, до побеляване.
  • Изсипва се всичко в тавичката за печене и се залива с 3 ч.чаши вода.
  • Пече се за 25 минути на 210С.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.