tag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post695817795557566955..comments2024-03-23T22:31:18.975+02:00Comments on Моето сладко хоби: Как да си направим Телешка пържола на тиганСоня Шатева - Моето сладко хобиhttp://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-25403674885802365352019-06-16T22:40:06.173+03:002019-06-16T22:40:06.173+03:00Здравейте, в блога има 2 рецепти с аспержи.Достатъ...Здравейте, в блога има 2 рецепти с аспержи.Достатъчно е само леко да ги задушите и подправите с малко сол и лимон. Или пробвайте това https://mysweethobby.blogspot.com/2012/04/blog-post_9810.html. Поздрави и да ви е сладко!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-33411722114569713972019-06-16T22:28:52.418+03:002019-06-16T22:28:52.418+03:00Здравейте!Как да направя телешка пържола с аспержи...Здравейте!Как да направя телешка пържола с аспержи моля?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13933303478807784936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-81345675725267773232016-12-13T00:02:09.186+02:002016-12-13T00:02:09.186+02:00Става, но да си намериш достатъчно добро телешко! ...Става, но да си намериш достатъчно добро телешко! :) Поздрав и да ви е сладко!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-83985600429182422852016-12-12T23:01:41.531+02:002016-12-12T23:01:41.531+02:00става , но аз ги обичам по-дебели и кървавистава , но аз ги обичам по-дебели и кървавиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-36973741914855750652016-07-03T14:44:25.148+03:002016-07-03T14:44:25.148+03:00Благодаря ви за доверието и за споделеното, Иван П...Благодаря ви за доверието и за споделеното, Иван Петков! Много се радвам, че рецептата вие допаднала! Поздрав и да ви е сладко!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-79799482450527165282016-07-03T14:14:36.557+03:002016-07-03T14:14:36.557+03:00Едва днес видях рецептата Ви и естествено веднага ...Едва днес видях рецептата Ви и естествено веднага я пробвах. По вкусно и крехко приготвено телешко не бях опитвал.Пържолката направо се топи в устата. Благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05203366641245807631noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-73418790686562034882016-07-03T14:11:04.292+03:002016-07-03T14:11:04.292+03:00Едва днес видях рецептата Ви и естествено веднага ...Едва днес видях рецептата Ви и естествено веднага я пробвах. По вкусно и крехко приготвено телешко не бях опитвал.Пържолката направо се топи в устата. Благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05203366641245807631noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-34356475363612808862015-02-28T08:35:57.366+02:002015-02-28T08:35:57.366+02:00Благодаря ви, разбира се че сте полезен! Всеки ком...Благодаря ви, разбира се че сте полезен! Всеки коментар е полезен за читателите, за да се ориентират в темата! Поздрави!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-81845045490132924392015-02-27T21:14:32.832+02:002015-02-27T21:14:32.832+02:00мариноването на телешка пържола в прясно мляко е е...мариноването на телешка пържола в прясно мляко е единственото решение,месото да разгърне напълно своите вкусове и аромати.накисването трябва да трае не по малко от 14 часа задължително в хладилника!!!след това се подправя на вкус,малко бяло вино,<br />и заминава в тигана.хубаво е да се пече на не повече от 70-90 градуса като през 5 минути се напръсква с малко вода.осоляването винаги след като пържолата е готова да се извади от тигана!!!дано съм бил полезен с коментара си и да ви е сладко!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-79461804787277684492014-01-23T16:55:09.077+02:002014-01-23T16:55:09.077+02:00Благодаря ви за споделеното! Чудесна дискусия се з...Благодаря ви за споделеното! Чудесна дискусия се заформи тук, сигурна съм , че е много полезна за всички! Престоят на месото в мляко наистина му се отразява добре, но не знам след това при пърженето какво става, такова месо би пекла.Поздрави и да ви е сладко!<br />Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-7556380157365649172014-01-23T15:29:12.083+02:002014-01-23T15:29:12.083+02:00Аз слагам телешките пържоли в прясно мляко и малко...Аз слагам телешките пържоли в прясно мляко и малко зехтин, без сол. Трябва да постоят така най-малко 2,3 часа. Може и едно денонощие, колкото повече, толкова по-добре. След това се овкусяват и се слагат на скарата. Стават невероятно вкусни! Цвета.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-66960356967778159452013-12-03T19:25:55.636+02:002013-12-03T19:25:55.636+02:00Винаги, където мога помагам със съвети, защото зна...Винаги, където мога помагам със съвети, защото знам, колко е трудно сам да откриваш малките тайни :)<br />ПоздравиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-13378808054931116702013-12-03T17:39:32.139+02:002013-12-03T17:39:32.139+02:00Благодаря ви за допълнението, за стайната температ...Благодаря ви за допълнението, за стайната температура сте много точен и за задушаването след това! поздрави!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-57414495637845724752013-12-03T17:28:54.386+02:002013-12-03T17:28:54.386+02:00Няколко тайни относно правенето на телешки пържоли...Няколко тайни относно правенето на телешки пържоли:<br />1. Винаги месото трябва да е на стайна температура.<br />2. Овкусявайте предварително.<br />3. Завивайте пържолите в алуминиево фолио за около 3-5 мин след като са готови за да починат.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-11656737914424584032013-11-21T13:28:39.253+02:002013-11-21T13:28:39.253+02:00здравейте, Емилия, соевият сос е за мариноването! ...здравейте, Емилия, соевият сос е за мариноването! Поправям рецептата, благодаря, че забелязахте1 Поздрави и да ви е сладко!<br />Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-19332266320583614062013-11-21T11:06:33.146+02:002013-11-21T11:06:33.146+02:00Какво се случи със соевия сос?Какво се случи със соевия сос?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13774480135933088927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-21297210360890996442013-11-09T20:27:21.673+02:002013-11-09T20:27:21.673+02:00Безкрайно ме зарадвахте с този коментар, Деница! Б...Безкрайно ме зарадвахте с този коментар, Деница! Благодаря ви! Имаше известни съмнения в коментарите относно телешкото и възможността да се направи вкусна пържола! Вие потвърдихте, че не е невъзможно! Радвам се , че ви е било вкусно! Поздрави!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-69531289680827600062013-11-09T20:00:40.203+02:002013-11-09T20:00:40.203+02:00Здравейте Соня,
Това беше първото ми телешко на ти...Здравейте Соня,<br />Това беше първото ми телешко на тиган изобщо, но се получи разкошно, за което - благодаря. Много добра рецепта, въпреки, че я направих само наполовина - без гъбите. Поради липса на добро телешко, като цяло много - много не съм наблягала на това в кухнята, но откриха анемия на дъщеря ми, което означава, че много по-често ще експериментирам с него. Днес за късмет в Лидл имаше телешки стекове точно за тази цел, та се получи комбинация от подходящо месо плюс отлична рецепта! Поздрави, ДеницаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-66027703099232999532013-10-07T21:28:02.561+03:002013-10-07T21:28:02.561+03:00Месото се пържи в сместа от зехтин и масло (мазни...Месото се пържи в сместа от зехтин и масло (мазнината). Соевият сос се изполва при мариноването.Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-18278665342288254292013-10-07T15:58:58.479+03:002013-10-07T15:58:58.479+03:00Извинявам се но не разбрах къде се слагат соевия с...Извинявам се но не разбрах къде се слагат соевия сос и зехтина.<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-66235788703578784182013-10-03T20:33:11.545+03:002013-10-03T20:33:11.545+03:00Oshte tazi vecher shte probvam retseptataOshte tazi vecher shte probvam retseptataAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-77272912793369929002013-07-27T09:29:32.654+03:002013-07-27T09:29:32.654+03:00Благодаря ви, дано да ви хареса рецептата!Благодаря ви, дано да ви хареса рецептата!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-52164932947122989162013-07-21T19:11:01.104+03:002013-07-21T19:11:01.104+03:00Straxotno qstie Straxotno qstie Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-43278124452582924932013-01-28T10:28:19.784+02:002013-01-28T10:28:19.784+02:00Благодаря ви, че уважихте телешкото :), Мъхче, Игл...Благодаря ви, че уважихте телешкото :), Мъхче, Иглика, Дани, Катя, Тилия, Дани! Аз съм ветеран в приготвянето на телешко, но от времето , когато имах голямото семейство и си купувахме теле през есента!Следваше една наистина кървава процедура, Марта, за разфасоване и сортиране на месото, но кръвта беше от моите пръсти...:) После цяла зима беше телешки вариации....Хубав ден ви желая и благодаря, че се отбихте!<br />Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-51452229765442965142013-01-27T22:34:14.943+02:002013-01-27T22:34:14.943+02:00Сонче, аз тези леко кървави пържолки, които се пре...Сонче, аз тези леко кървави пържолки, които се предлагат за стекове не ги харесвам, в повече ми е кръвта. Но ако я поизсушим една идея, се превръща с божестевно за мен ястие;)<br />Хубава седмица ти желая!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.com