tag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post1591649214908194764..comments2024-03-23T22:31:18.975+02:00Comments on Моето сладко хоби: Панетоне - италиански коледен козунак по великденско времеСоня Шатева - Моето сладко хобиhttp://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-89886591455389752332015-04-15T12:02:42.508+03:002015-04-15T12:02:42.508+03:00Здравейте, Соня! Много ви благодаря за изключителн...Здравейте, Соня! Много ви благодаря за изключителната рецепта! Моите панетони станаха превъзходни, ароматни, въздушни. Благодарение на вашата рецепта пожънах изключителен успех сред приятели и колеги. Единствените промени които направих е че намалих маята на 7 грама и вместо нишесте при покритието с белтък и пудра захар добавих бадемово брашно. Още веднъж БЛАГОДАРЯ!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11982235773857602366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-69603579926146818292015-03-31T13:29:42.277+03:002015-03-31T13:29:42.277+03:00Благодаря ви споделеното! Нали за това са блоговет...Благодаря ви споделеното! Нали за това са блоговете и коментарите, да разменяме успехи и неуспехи! Аз много харесвам панетонето от магазина, и на аромат не мога да го докарам даже! Но , това е моят първи опит да направя тази вкусотия в домашни условия и , както съм писала , нямам претенции за изключителност :). Просто споделям...Поздрави и ще се радвам , ако продължите да споделяте от вашия опит, ще бъде полезно за всички.Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-67882901258221356642015-03-31T10:45:25.572+03:002015-03-31T10:45:25.572+03:00Здравейте.
Ще направя лек професионален коментар, ...Здравейте.<br />Ще направя лек професионален коментар, с който не искам да засегна никой. Работя на място, където се прави единственото панетоне в България :)<br />Първо този сладкиш няма нищо общо с кекса и е много по-богат от козунака! :)<br />Навярно сте виждали италианско панетоне във веригите по Коледа. Горната му част е полусферична. Тук след печенето панетонето е "паднало"... Ще издам една тайна, какво правят италианците, Соня. Когато излезе от печката го нашишват с 2 шиша, на 2-3 см от дъното и го обръщат с "главата" надолу и го оставят да изстине. Това се прави, за да се запази формата.<br />Другото е, че българското брашно не е хубаво, няма достатъчно глутен, не е силно. Това е и другата причина в нашенски условия да се прави тази рецепта. София мел имат едно брашно екстра, за козунаци, възможно е да стане по-добре с него. Това тесто е изклчително деликатно. По оригинална рецепта се прави с натурална закваска и втасва дълги часове. Маята просто го "убива"... :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-2312368801972006142013-06-15T12:03:53.550+03:002013-06-15T12:03:53.550+03:00Въпрос на вкус, на някои се харесва, на други не с...Въпрос на вкус, на някои се харесва, на други не съвсем! А вие всъщност приготвихте ли си го този кекс с мая?Поздрави!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-8303334895256644622013-06-15T11:40:33.775+03:002013-06-15T11:40:33.775+03:00Тази рецепта на "Панетоне" не си заслужа...Тази рецепта на "Панетоне" не си заслужава приготвянето. Това е един вид кекс с мая, който не е много вкусен.Иво Геновhttps://www.blogger.com/profile/03946122741935032249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-11342544005187010732013-05-05T23:25:32.689+03:002013-05-05T23:25:32.689+03:00Христос Воскресе ,Соня!
Здраве и благоденствие да ...Христос Воскресе ,Соня!<br />Здраве и благоденствие да има в дома ти!<br />Разкошно се е получило панетонето!<br />прегръдкина гости в моята кухня /Mim's sweet things https://www.blogger.com/profile/14703560279607908503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-81283279295387584322013-05-05T09:54:35.583+03:002013-05-05T09:54:35.583+03:00Честит Празник, Сонче! Христос Воскресе! Здраве, л...Честит Празник, Сонче! Христос Воскресе! Здраве, любов и благоденствие! Много красота и топлина в отношенията! Хубав Великден! Прегръдки!Снежанка Драгомирова-Eltihttps://www.blogger.com/profile/05940570868329720837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-83344101486161739092013-05-04T09:51:40.941+03:002013-05-04T09:51:40.941+03:00Прекрасно изглежда, Соня -
много красиво, ефектно...Прекрасно изглежда, Соня - <br />много красиво, ефектно в разрез и със сигурност неустоимо ароматно -<br />поздравления и от мен!<br />Светли и благословени Великденски празници, Диана<br />di_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-80551625155416609472013-05-03T09:14:49.804+03:002013-05-03T09:14:49.804+03:00Соня,панетонето ти е страхотно,направо огромно ми ...Соня,панетонето ти е страхотно,направо огромно ми изглежда,ама то е сигурно,защото ми се е прияло,а твоето така апетитно ухае!Върнах се да разгледам пропуснатото чак до канелоните с доматен сос и всичко е както винаги много вкусно и подробно представено,поздравления!<br />Спокойни,усмихнати и светли празнични дни!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-13673817891961372622013-05-02T15:27:36.211+03:002013-05-02T15:27:36.211+03:00Благодаря ви, Фулвио! Шапката я няма и защото по с...Благодаря ви, Фулвио! Шапката я няма и защото по средата на печенето сложих горната част от белтък и ядки и РАЗРЯЗАХ на кръст, мисля че последното е причината.НО следващия път , ще последвам и вашия съвет!Поздрави!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-11133943046699784362013-05-02T15:17:45.140+03:002013-05-02T15:17:45.140+03:00Много любопитна рецепта за великденски сладкиш. Ко...Много любопитна рецепта за великденски сладкиш. Комплименти на авторката!<br />Ако ми позволите, ще дам един съвет: този сладкиш се надига много при печене и образува симпатична шапка, тип бомбе, отгоре. Ако искате да запазите бухналия ефект, заклещете между две високи бутилки (или както ви е удобно)панетонето с "главата" на долу докато го изчаквате да изтине.<br />Поздрави и весели велекденски празници! Фулвиоhttp://www.artekulinaria.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-4669787993456460842013-05-02T01:01:24.965+03:002013-05-02T01:01:24.965+03:00Сонче, чуден е! Ще ме запалиш да опитам и аз!
Свет...Сонче, чуден е! Ще ме запалиш да опитам и аз!<br />Светли празници!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-91408580431383285912013-05-01T13:33:30.897+03:002013-05-01T13:33:30.897+03:00Благодаря, Катя!И на теб весели празници!Благодаря, Катя!И на теб весели празници!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-40211697025800613492013-05-01T09:17:27.322+03:002013-05-01T09:17:27.322+03:00Сонче, прелестен е станал! Наистина е толкова висо...Сонче, прелестен е станал! Наистина е толкова висок, някак величествен! Поздрави, миличка, с пожелания за весели празници!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-55252523449654539172013-05-01T08:33:16.007+03:002013-05-01T08:33:16.007+03:00Благодаря, Гери! Хубави предпразнични дни и на теб...Благодаря, Гери! Хубави предпразнични дни и на теб!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-59947251803070160292013-05-01T08:30:47.018+03:002013-05-01T08:30:47.018+03:00Хубаво, че си се престрашила, Соня, виж колко е на...Хубаво, че си се престрашила, Соня, виж колко е напет и красив този кекс-козунак. Браво, чудно ти е панетонето.<br />Поздрави и вдъхновена подготовка!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-518911711883270892013-05-01T07:46:58.004+03:002013-05-01T07:46:58.004+03:00200 мл, благодаря, сега ще корегирам!Поздрав!200 мл, благодаря, сега ще корегирам!Поздрав!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-34437599859504369702013-04-30T23:05:53.178+03:002013-04-30T23:05:53.178+03:00Страхотна рецепта, само отбележете прясното мляко ...Страхотна рецепта, само отбележете прясното мляко колко е.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-11510493279651234842013-04-30T22:06:35.300+03:002013-04-30T22:06:35.300+03:00Благодаря ти, Снежи, беше си предизвикателство, но...Благодаря ти, Снежи, беше си предизвикателство, но се оказа лесно!Поздрав и хубави празници!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-20954342728168630152013-04-30T22:04:29.815+03:002013-04-30T22:04:29.815+03:00благодаря, Траянче!Поздрави хубави празници!благодаря, Траянче!Поздрави хубави празници!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-79662493590662876012013-04-30T22:02:56.957+03:002013-04-30T22:02:56.957+03:00Благодаря за похвалите, Наталия!като за първи път ...Благодаря за похвалите, Наталия!като за първи път наистина се получи добре, ще го проверя и с други рецепти!Поздрав и хубави предпразнични дни на теб!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-85696076109872909232013-04-30T21:57:35.662+03:002013-04-30T21:57:35.662+03:00Рецепти много, Ели, не може да го докараме както о...Рецепти много, Ели, не може да го докараме както от магазина с Е-тата, но пак е вкусен!Поздрави!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-21244609916578863922013-04-30T21:55:57.065+03:002013-04-30T21:55:57.065+03:00Благодаря, Дани и на теб положително предпразнични...Благодаря, Дани и на теб положително предпразнични емоции!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-43382346597061213602013-04-30T20:45:35.900+03:002013-04-30T20:45:35.900+03:00О, това е големия брат :)) Много богат, много крас...О, това е големия брат :)) Много богат, много красив и сигурна съм, че неустоимо ароматен е станал Сонче! Браво! <br />Поздрави, мила и приятна вечер! Снежанка Драгомирова-Eltihttps://www.blogger.com/profile/05940570868329720837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-2168038808841684112013-04-30T20:10:26.877+03:002013-04-30T20:10:26.877+03:00Чудесен е станал! Браво!Чудесен е станал! Браво!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.com