понеделник, 5 април 2021 г.

Рендосан(стърган) сладкиш със сладко



Продукти
тава 40 см/30 см
за 16 порции
3 ч.ч.брашно 
150 гр краве масло
1 яйце
1/2 ч.ч. захар 
ванилия
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. сладко
3 с.л. пудра захар
 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 25 мин.
- за изчакване - 20 мин.

Калории 
Общо 4500 Ккал 
За една порция 280 Ккал 




Приготвяне

Маслото, от хладилника,  се нарязва на малки парченца.  Може да се настърже с ренде.
Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа. Прибавя се маслото и се меси до получаване на трохи.
Яйцето се разбива със захарта. Добавят се киселото мляко и ванилията.
Смесват се течните съставки с брашнената смес и се измесва хомогенно тесто.
1/3 от тестото се увива във фолио и се прибира във фризер за 20 минути.
Остатъкът от тестото се поставя в хладилника.
След като тестото се охлади, по-голямата част от него се разточва върху хартия за печене.
Отгоре се разпределя сладкото, а върху него се настъргва замразеното тесто.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 С фурна за 25 минути, до златист загар.
Разрязва се още топъл, а след изстиване се поръсва с пудра захар.




2 коментара:

  1. Изглежда неустоим, просто! Може би защото много харесвам такъв тип сладкиши, а нарязан на малки квадратчета е чудесен и поднесен като сладки например. Поздрави, Сонче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катя! За мен този сладкиш е мил спомен. Хрупкав отвън и нежен и сочен от вътре. Бих добавила повече от сладкото. Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.