сряда, 27 май 2020 г.

Рибена супа



Продукти
за 6 порции
1 ч.ч. нарязан на ситно лук
1-2 стръка праз, нарязан на ситно
4 с.л. зехтин
2 скилидки пасиран чесън
1-2 с.л. доматено пюре
магданоз
1 дафинов лист
1/2 ч.л. босилек
копър
2 щипки шафран
черен пипер
300 г картофи
1-2 глави от риба
300 г рибно филе

 Време за приготвяне: 1 ч. 45 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 1час 30 мин.

Калории 
Общо 1470  Ккал 
За една порция  244 Ккал 




Приготвяне

Рибните глави се варят в подсолена вода за около 40 мин. Бульонът се прецежда.
Запържваме лука и праза в зехтина на тих огън з 5 минути, докато омекне, без да покафенява.
Добавяме чесъна и доматеното пюре и разбъркваме.Готви се още 5 минути.
Слага се вода и рибния бульон (общо около 2,5 л течност) , подправките и рибното филе, нарязано на кубчета. Вари се 20 тина минути и се прибавят нарязаните на малки кубчета картофи.
Варим още 15 минути.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.