неделя, 12 април 2020 г.

Кешкек - пиле с булгур(пшеница)



Не съм очаквала нещо толкова просто да бъде толкова вкусно! Много се изненадах от аромата и сладостта на това ястие от грузинската кухня! Същевременно е здравословно, лесно за приготвяне и не твърде калорично. Препоръчвам ви да опитате!





Продукти
за 3 порции

1/2 пиле (600 г)
150 г булгур (пшеница)
40 г масло
1/2 ч.л. кимион
2 с.л. масло
гъби (по желание)

 Време за приготвяне:  1 час
- за подготовка - 
 - за готвене - 1 час




 Калории без гъбите
Общо 2100 Ккал 
За една порция 700  Ккал 


Приготвяне 

Пшеницата се сварява като се спазва съотношение 1 мерителна чаша пшеница : 4 мерителни чаши вода. Трябва да набъбне и да се разпука.След това леко се пасира. Не искаме тест, а само зърната да са леко смачкани.
Пилето се сварява в подсолена вода до разпадане на месото. Обезкостява се.
Месото се прибавя към пшеница, долива се от бульона до желаната гъстота и още малко. Може да се добави и малко масло.
Вари се на много слаб котлон за 4-5 минути.
1-2 с.л. масло се разтопяват в тиган и се прибавя 1/2 ч.л. кимион. Веднага се изсипва върху пилешката каша.
Сервира се топло. Може да се съхранява в хладилник и да се загрее отново на много слаб огън.
На снимката ястието е гарнирано със запържени в масло гъби.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.