понеделник, 11 март 2019 г.

Сочно свинско филе с ананас и сос териаки


Приготвя се много лесно и бързо, подходяща рецепта за повече хора.Много, много вкусно, месото остава сочно, сосът е домашно приготвен с малко съставки и се сгъстява при печенето.

Продукти
за 4 порции
600 г - 4 парчета свинско филе с дебелина около 1 см
всяко около 150 г
 4 шайби ананас от компот
 за сос териаки
1/3 ч.ч. соев сос
2 скилидки чесън
3 с.л. оцет
3 с.л. вода(сироп от компота)
1 с.л. млян джинджифил
3 с.л. мед
1 с.л с куп нишесте( 2 равни)


 Време за приготвяне:  50 мин.
- за подготовка - 10 мин. 
- за готвене - 40 мин.

Калории 
Общо 1720 Ккал 
За една порция 430  Ккал 

Приготвяне 

Филетата се подреждат в подходяща тава. Върху всяко се поставя кръгче ананас .


сос
В купа се смесват всички съставки.Чесънът е пасиран.Всичко се разбърква добре и се изсипва върху месото.Трябва да се покрие добре.


Пече се в предварително загрята на 175 С фурна за 35-40 минути.Проверка с термометър - температурата във вътрешността на месото трябва да достигне 65 С. Ако се препече, ще стане сухо.



Сервира се заедно със соса и гарнитура по избор. При мен е ориз с два вида гъби - най-напред се сотират гъбите в смес от зехтин и масло, изваждат се, леко се запържва ориза, прибавят се гъбите, посолява се и се залива с вода -2,5 :1(ориз).

и вариант с череши!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.