четвъртък, 16 август 2018 г.

Чийзкейк с плодове и шоколад, за половин час, без печене




Сладкишът е много приятна комбинация от пресни плодове, шоколад и крем сирене. Може да се приготви само за половин час!


Продукти 
за форма с диаметър 20см
6-8 порции
за основата
200 г бисквити
50 гр масло
50 г ядки
Вместо това аз използвах от готовите десртчета с овесени ядки и мед 
чийзкрем
400 г крем сирене
300 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
ванилия
200 г пресни боровинки
15  г желатин
заливка
100 г шоколад
100 мл течна сметана
пресни плодове за украса

 Време за приготвяне: 4 ч. 30 мин.
- за подготовка - 30 мин.
- за готвене и изчакване 4 часа  
Калории 
Общо 4200 Ккал 
За една порция 525  Ккал 


Приготвяне 
Моят сладкиш е приготвен в стъклена купа за салата(големият диаметър 20 см.), накрая обърнат в чинията за сервиране.
Така че най-напред застиламе купата с фолио за свежо съхранение, като оставяме отстрани да виси около 10 см.
чийзкрем
Крем сиренето, сметаната, пудрата захар се разбиват с миксер. Прибавя се ванилията и пресните плодове и се разбърква с лъжица.
Желатинът се оставя да набъбне в 50 мл вода и след това се загрява за 30 сек. в микровълновата фурна.
Прибавя се внимателно към крем сиренето и сметаната, разбърква се.
Готовата смес се изсипва в приготвената купа.
Отгоре се подреждат десертните блокчета. Завиват се с висящата част от фолиото. Десертът се прибира в хладилника за 3-4 часа.
Изважда се от хладилника и се обръща в чиния за сервиране с помощта на фолиото, което се отстранява.
шоколадово покритие
Сметаната се загрява и в нея се поставя начупения шоколад.Разбърква се до пълното му разтопяване.
С получения ганаш се залива тортата.
Украсява се с пресни плодове.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби