понеделник, 25 май 2015 г.

Ягодов чийзкейк в чаша



Продукти
за 6-8 порции
основа
60г обикновени бисквити
40 г масло, разтопено
20 г кокосови стърготини
1 с.л. какао
1 п.ванилова захар
чийз
250 г  крем сирене(крема, Филаделфия)
3 с.л. пудра захар
200 мл кокосово мляко
150 мл течна сметана 30% масленост
1 п.(7г) желатин
200 г ягоди
1 с.л. захар
ягодов топинг
250 г ягоди
2 с.л. захар
1 с.л. желатин

 Време за приготвяне:
- за подготовка - 20 мин
 - за готвене -
Приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с останалите продукти за основата.
Получената смес се разпределя по дъното на чашите.
чийзкрем
200 г ягоди се почистват, измиват, ако са по-едри се нарязват и посипват с 1 с.л. захар.
Крем сиренето се разбива с пудрата захар, прибавя се кокосовото мляко.
Сметаната(студена, неподсладена) се разбива до сгъстяване и се смесва със сиренето.
Желатинът се залива със 50 мл студена, изчаква се да набъбне и се загрява на МВ(микровълнова) или на водна баня. Изсипва се в млечната смес и всичко се разбърква.
Ягодите се подреждат в чашките върху бисквитите.
Чийзкремът се разпределя отгоре.
Чашите се оставят в хладилник.
топинг
Ягодите се почистват, измиват и пасират.Прибавя се захарта и се загряват до разтопяване на захарта.
Желатинът се накисва  в 30 мл студена вода до набъбване и се прибавя към ягодите. Всичко се прецежда през гъсто сито. с получения сироп се залива чийзкрема.
Украсява се с пресни ягоди.
От същите продукти може да се приготви чийзкейк в кръгла форма 16 см.



2 коментара:

  1. обожавам чийз, независимо как е оформен. Гледам в твоя има и кокосов аромат, та ще взаимствам следващият път, Сонче. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусен и ароматен чийзкейк! В чашите много ме впечатли :) Ще се възползвам от идеята, Сонче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.