понеделник, 16 декември 2013 г.

Палачинки със скариди и гъби (кралски палачинки)


Тестото и пълнежа за палачинките са взаимствани от "Кралски палачинки", естествено с определени изменения и допълнения.
В тестото освен прясно мляко има и заквасена сметана и разтопено масло.Може да направите сравнение с обичайните ми палачинки.
Резултатът беше отличен, палачинките са превъзходни и със соления, и със сладък пълнеж.
Със скаридите се получава едно вкусно и изискано предястие.
Дозата за тестото е по-голяма, така че можете да напълните една част с нещо друго.
Пълнежът е достаъчен за 8-10 броя, които са за 6-8 порции.
Продукти
тесто за 16 -18 палачинки 20  см
5 яйца
500 мл прясно мляко0
100 г заквасена сметана
2,5 ч.ч. брашно
щипка сол
2 с.л. разтопено масло
за пърженето - 2с.л. зехтин с 2 с.л. масло
за пълнежа на 8 броя 
1 с.л. зехтин + 2 с.л. масло
1/2 от малака глава стар лук
3 скилидки чесън
6 бр. големи гъби печурка
250 г розови скариди*
4-5 розички броколи(замразено или бланширано)
200 г крем сирене
50 г настърган кашкавал
* възможно е да се замени с някаква маринована или пушена риба

 Приготвяне

палчинки
  • яйцата се разбиват с тел, прибавя се половината мляко
  • примесва се брашното със солта
  • добавят се сметаната и разтопеното масло и остатъка от млякото, разбърква се до получаване на рядко тесто
  • за пърженето - смесват се маслото и зехтина и с полученото се маже тавата след всяка втора палачинка
пълнеж
  • зехтина и маслото се загряват и в тях се задушават много дребно нарязаните лук, чесън
  • след омекването им се добавят ситно нарязаните гъби, а след тях и скаридите (отцедени)
  • следват броколите, крем сиренето и кашкавала, всичко се обърква и се отдръпва от огъня
  • палачинките с епълнят с така приготвената смес, режат се на 3 или четири части и се овързват със стрък зелен лук.







13 коментара:

  1. Сонче, много интересно и все с любими съставки. Прекрасна идея, мисля, че е подходящо и за празничната вечеря на Коледа или Нова година. :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, тези палачинки, просто няма как да оставя без коментар. Неустоими са, наистина кралски! Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Плънката е страхотна и определено ще пробвам тази комбинация. Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна плънка,непременно ще я пробвам, поздрави и прегръдки, Соня!

    ОтговорИзтриване
  5. Kak se servirat palachinkite ? topli ili stydeni . Predvaritelno Blagodaria za otgovora . Shte opitan da gi prigotvia za Nova godina.Kazvam se Nina no niamam profil v Google za tova izpolzvam anonimen za koeto molia za izvinenie . Shte proveria za otgovora vi po-kasno.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Нина! Топли са по-вкусни, може да ги приготвите предварително и да ги сервирате леко затоплени в микровълновата.Добър вариант е да ги запечете, покрити с настърган кашкавал.Позддрави, желая ви весели празнични дни и да ви е сладко!

      Изтриване
    2. Blagodaria mnogo i veseli praznitsi i na Vas

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.