сряда, 13 март 2013 г.

Пилешко руло с плънка от спанак и гъби , обвито в бекон





Продукти
за 2 порции

  • 2 пилешки филета по 150-200 г
  • горчица, лимонов сок
  • 6 тънки резена пушен бекон
  • шепа спанак
  • 30 г сирене
  • 4-5 гъби
  • чесън на прах
  • черен пипер


   Приготвяне


  • филетата се разрязват и изтъняват с нож или се начукват между два пласта фолио
  • наръсват се с лимон и черен пипер и се оставят да отлежат
  • спанака се реже на дребно и се смесва със сиренето и гъбите, прибавя се чеснов прах и черен пипер (може  спанака да се задуши в малко масло  и да се добавят и гъбите, може на микровълнова за 1 минута да се оставят да омекнат, може и сурови)


  • филетата се разстилат и в средата се поставя от плънката
  • завива се на руло, намазва се с горчица и се увива с 3 лентички бекон
  • рулцата се поставят в намазана с мазнина тавичка и се пекат на 200 С за около 15-20 минути




3 коментара:

  1. Рецептата е по мой вкус! Много апетитно, красиво оформено и поднесено!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Tozi weekend pravih tova pile po receptata za gosti i stana mnogooo hubavo. vsichki mnogo go haresaha i biaha vpechatleni ot oformlenieto. Edinstvenia komentar e che otne malko poveche ot 20 min. Nepremenno shte napravia tova pile pak:-)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.