неделя, 10 март 2013 г.

Пудинг от грис със сушени плодове



Нещо много лесно, подходящо за сезона.

Продукти
за 10 порции

  • 1 л прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар(250 мл)
  • 1 ч.ч. грис(200 мл)
  • 2 пакетчета ванилия
  • 1/2 капсула есенция ром
  • 4 яйца
  • 60 г масло
  • 200 г сушени плодове
  • смокини, червени боровинки
  • сурови бадеми



Приготвяне



  • прясното мляко се слага на слаб огън да заври
  • в него бавно се изсипва гриса
  • добавя се захарта и се вари до сгъстяване
  • прибавят се есенциите, маслото
  • оставя се да изстине
  • яйцата се разбиват и се прибавят към застиналия грис
  • прибавят се нарязаните на дребно смокини и сушените боровинки(стафиди, кайсии)
  • изсипва се в намазана с масло форма ( моята беше стъклена тавичка с обем 2 л)
  • отгоре се наръсва с нарязани бадеми
  • пече се на 170 С за 45 минути



14 коментара:

  1. Харесва ми интерпретацията ти със сушени плодове! Вкусен десерт :)

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина интересен вариант и обогатява с вкус и аромат! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Катя, недолюбвам грис от детските спомени, но в този вариант е съвсем различно!Поздрави!

      Изтриване
  3. Много ми допада този десерт,Соня!Успешна седмица с повече усмивки!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче, отново ме радваш с лесно и вкусно предложение! Много ми хареса рецептата! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мда, Снежи , аз съм по лесните неща:)!Поздрав, ще се радвам, ако ви хареса!

      Изтриване
  5. Харесвам десерти с грис , а така със сушени плодове е още по-вкусно!
    Сонче, кога прибавяш плодовете?
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ина, пропуснала съм да го напиша, ще го поправя!Преди да сложа десерта да се пече, смесвам сварения грис със сушените плодове!Поздрави!

      Изтриване
  6. Не ми е приятно да виждам мои рецепти по чужди блогове, без да се споменава първоисточникът.

    ОтговорИзтриване
  7. Напълно си прав, Иван! Във фейсбук съм посочила, че източникът симти, но тук не знаех как да дам връзка. Ценя висико твоите кулинарни умения и се извинявам, ако съм те обидила! Можеш,да дадеш рук връзка към твоята рецепта. Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  8. http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=3647.msg173457#msg173457

    ОтговорИзтриване
  9. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.