петък, 18 май 2012 г.

Чеснова питка със сирена, жълтък и билки


Рецептата е от блога на Диана  Опитайте...
Аз използвах камамбер вместо бри и намалих количествата на всички продукти .Всичко останало е по нейната рецепта.
Резултатът беше очаквано добър, даже превъзходен!
Чудесна комбинация на аромати и вкусове .

Продукти
за 3 порции
тавичка 22 см
  • 150 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 25 мл зехтин(2с.л.)
  • 1/2 ч.л.чесън на прах
  • 1/2 ч.л.сол
( аз имах чеснова сол и сложих 1 ч.л. от нея)
  • 75 мл газирана вода
  • аз имах швепс
  • сух риган, мащерка 
плънка
  • 3 жълтъка
  • 100 г кашкавал
(моят беше Гауда)
  • 50 г сирене Камамбер
  • няколко половинки чери доматчета
 Калории - общо 1445 Ккал
 за 1 порция 482 Ккал

Приготвяне

  • брашното се пресява и се смесва със солта, чесновия прах и бакпулвера и подправките
  • добавят се зехтинът и газираната  вода  и се омесва меко тесто
  • оставя се да почине 15 нинути
  • фурната се загрява на 200 С
  • тестото се разтова на тънка кора по размера на тавичката
  • покрива се с настъргания кашкавал
  • правят се вдлъбнатини и в тях се слагат жълтъците
  • Камамберът се нарязва на парчета и се подреждат отгоре
  • украсява се с чери доматчетата
  • пече се 20-25 минути до разтопяване на сирената
  •  Ястието се сервира   топло.







7 коментара:

  1. ЕХААА..Сонче много хубава питката мммммм приказна.
    Ама така си я снимала ,че ми потекоха течности от устата:))))
    Хубави почивни дни мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Оха, и аз не бих отказала половинка:)

    ОтговорИзтриване
  3. Каквото съм правила от Дианка е много вкусно, изобщо всичко изпълнено по вашите съвети и рецепти се получава, точно защото е писано и направено от автора. Затова ги обичам кулинарните блогове:). Страхотна е, а снимките са толкова подканящи, че чак през монитора ми се иска да си взема.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви , Здравче, Траянка, Кенди!Наистин абеше много приятна лека вечеря!Главният дегустатор, който не обича такива тестени неща, я одобри и това си е атестат!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда невероятно! Имам въпрос, каква печка използвате и на каква програма - отгоре/отдолу или вентилатор. Аз,като начинаеща в кухнята винаги имам проблем с това и е причина голяма част от печивата ми да не се получават..Благодаря Ви! Чудесен блог!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте, обикновено, ако не е изрично споменато, при мен фурната е на градусите без вентилатор, а решетката е поставена в долната трета на фурната.Аз предпочитам да пека без вентилатор, ползвам го само , когато пека повече от една тава.Може би трябва да спомена, че фурната е нормална от стандартна самостоятелна печка, не от малките печки или вградена.Благодаря ви за коментара, ще се радвам да споделите впечатления от някое ястие!Поздрав и хубави празници!

      Изтриване
  6. здравейте, хвърлила съм поглед на тази рецепта за довечера :) дали ако заменя газираното с обикновена вода ще има някакъв негативен ефект?

    Поздрави!
    Ани

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.