неделя, 13 май 2012 г.

Фритата(омлет) с пресен лук и сирене

Днес научих нова дума Фритата.Оказа се, че е нещо като омлет, запечен допълнително във фурната.Поводът беше Роси с Кулинарен елексир.

 Не знам точно ка се сервира, обърната или зхлупена две, но е вкусно.Естествено може да се приготви с всичко , което има в хладилника!

Продукти
 за 1 порция
  • 1 голяма връзка зелен лук
  • 2 с.л.зехтин
  • 100 г сирене
  • 50 мл течна сметана
  • 3 яйца
  • черен пипер

 Калории - общо
за 1 порция

 Приготвяне

  • лукътсе задушава с мазнината в тиган с метална дръжка
  • добавя се натрошеното сирене
  • яйцата се разбиват със сметаната и се изсипват  върху лука и сиренето
  • фурната се включва на грил
  • тиганът се поставя на най-горната поставка и се пече за 3-4 минути, до златисто
  • сервира се веднага




7 коментара:

  1. Сонче, и при теб е много вкусно! Фритата е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение, Сонче! Даваш ми идея за днешния обяд, благодаря :)) Усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Както винаги-вкусно си го приготвила..
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятна вкусотия си сътворила.
    Снимките ти са много апетитни.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня,съвсем правилно,фритата е вид пухкав омлет и носи на всякакви продукти.
    А твоят вариант е разкошен!Много вкусен изглежда .Радвам се,че ти е допаднала идеята!
    Прегръдки и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Малка подсказка, ако нямате тиган с метална дръжка или не ви се занимава да ползвате фурната, вземете плоска чиния с размер приблизителен на тигана в който правите омлета, поставете я отгоре, обвиите тигана и чинията с памучна кърпа и с рязко движение прехвърлете омлета от тигана в чинията(чрез обръщане). След това плъзнете омлета обратно в тигана(разбира се, предварително почистен от евентуални останки след превъртането, за да не изгорят).

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви за допълнението, Анонимен!Сигурна съм, че е полезно за читателите! Поздрав!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.