сряда, 18 януари 2012 г.

Макарони със спанак, пилешко и сирене



Продукти
 8 порции

 250 г макарони

за сосa

500 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
1 с.л. масло
сол
100 г кашкавал или някакво високомаслено ароматно сирене


за плънката

 2-3 скилидки чесън
200г бяло пилешко месо
200 г пресен спанак
2 с.л. масло
100 г топено сирене с подправки
250 г извара
 джоджен
 настърган кашкавал за поръсване
 


Калории - общо


Kилокалории: 3173 .
Калции: 2708.2 мг
Протеини: 177.76 г
Въглехидрати: 233.57 г
Животински мазнини: 168 г
Растителни мазнини: 1.76 г

на 1 порция 390 Ккал








Приготвяне

 Макароните се сваряват според указанията на опаковката, отцеждат се добре.
През това време се приготвя соса. Брашното се запържва в маслото, добавя се млякото и се вари 3-4 минути.Отдръпва се настрани и се добавя настърган кашкавала.Разбърква се.
за плънката
Чесънът се запържва в маслото , прибавя се пилешкото, нарязано на малки кубчета и се запържва са 1-2 минути.Добавя се нарязаният на ситно спанак и се задушава за кратко.Отдръпва се от огъня и се прибавят топеното сирене и изварата.Разбърква се добре.

На дъното на тавата се слага малко от соса.Следват половината макарони.Върху тях се слага спаначната плънка.Покрива се с останалите макарони.Накрая се полива със соса.
Пече се на 220 С до зачервяване.Изважда се и се наръсва с настърган кашкавал докато е още топло.



5 коментара:

  1. Мила Соня, при мен те очаква една награда, която споделям с теб. Можеш да я откриеш към края на последния ми пост!
    Макароните са страшно ароматни! И аз съм на вълна паста :-), само че в доста по-сладката й версия.
    Поздрави и хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  2. Az iskam da gi napravia tezi. Moje tozi wekeend da gi probvam:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.