tag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post1204629260134649910..comments2024-03-23T22:31:18.975+02:00Comments on Моето сладко хоби: Вариации на тема пържени филииСоня Шатева - Моето сладко хобиhttp://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-31637265356773518882014-01-18T18:11:33.187+02:002014-01-18T18:11:33.187+02:00Здравейте, Радка, добре дошла в Моето сладко хоби!...Здравейте, Радка, добре дошла в Моето сладко хоби! Радвам се да прочета този вариант на пържени филии, наистина звучи много вкусно! Сигурна съм, че и читателите ще го оценят! Поздрави!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-84721203741124138462014-01-18T16:18:26.825+02:002014-01-18T16:18:26.825+02:00Рецептата за моите филийки видях преди 30 г в спис...Рецептата за моите филийки видях преди 30 г в списание "Жената днес" от първите му броеве, но макар и по социалистическо време си е много луксозен вариант и затова ви я препоръчвам: много тънко нарязани филийки от френска франзела, 2 яйца-отделно жълтъци от белтъци, чаша прясно мляко, щипка сол и 4 суп. л. брашно. Жълтъците, солта, брашното и прясното мляко се разбиват до консистенция на гъста боза, леко се прибавят към тях разбитите отделно белтъци и в получената пухкава смес като паста патафри се потапят филийките и се пържат в дълбок съд с много олио до порозовяване. Стават като топчета, отцеждат се върху кухненска хартия, а аз ги обичам с разбита заквасена сметана с ванилия и захар. Но си ги позволявам веднъж на няколко години, че като направя нямам спирачка в хапването.Радкаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-36480818037823515232012-11-07T16:08:57.660+02:002012-11-07T16:08:57.660+02:00Вкусни са всички варианти!
Скоро не съм правила......Вкусни са всички варианти!<br />Скоро не съм правила...благодаря за подсещането!<br />Поздрави!Мираhttps://www.blogger.com/profile/07458427222967351589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-16882355270538929142012-11-06T18:19:18.738+02:002012-11-06T18:19:18.738+02:00От всичките си взимам, Сонче, дори и да е време за...От всичките си взимам, Сонче, дори и да е време за вечеря силно ме изкуши! Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-71416207662950042462012-11-06T16:45:27.078+02:002012-11-06T16:45:27.078+02:00Радвам се, че предизвикахме сладка дискусия с моит...Радвам се, че предизвикахме сладка дискусия с моите филийки:)Благодаря , Ваклина, аз също ги обичам с канела и даже залети със захарен сироп!Поздрави и дано устискате до събота, да си направите вкусни филийки!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-78368276591141768792012-11-06T16:36:42.860+02:002012-11-06T16:36:42.860+02:00Добре, де :) Това е едно прекрасно напомняне за де...Добре, де :) Това е едно прекрасно напомняне за детството :) Сега поне съботната закуска ми е ясна :) Аз обичам онзи срамежлив Croque-monseur с шунка и кашкавал :) <br />Аз пък скоро гледах един филм с Том Ханкс (не помня кой точно), в който много детайлно обясняваше, че приготвянето на пържени филийки било цяло изкуство. Той добавяше канела, индийско орехче, джинджифил ако не се лъжа и много идейно беше :)<br />Поздрав най-сърдечен :)Викиhttps://www.blogger.com/profile/16573397037646668842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-27451650296024391352012-11-06T10:44:29.436+02:002012-11-06T10:44:29.436+02:00Ех, Лучия, и аз правя много рядко, но са си голямо...Ех, Лучия, и аз правя много рядко, но са си голямо изкушение във всички варианти!Благодаря, че се отби, поздрави и хубав ден!Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-57989091406933643192012-11-06T10:42:50.808+02:002012-11-06T10:42:50.808+02:00и аз така, Живе, с карамел и мляко!Хубав ден и на ...и аз така, Живе, с карамел и мляко!Хубав ден и на теб!<br />Соня Шатева - Моето сладко хобиhttps://www.blogger.com/profile/10196197107350975330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-84014571391298289462012-11-06T10:19:40.252+02:002012-11-06T10:19:40.252+02:00Кажи сега, честно ли е като преди точно 3 минути с...Кажи сега, честно ли е като преди точно 3 минути си мислех за пържени филийки, и след като се самооубедих да пазя линия, ти постваш тези вкусотийки! Трите варианта са страхотни! Аз бих добавила и един с мед или циренце :)<br /><br />Хубав ден!Luchiyahttps://www.blogger.com/profile/04297320907943997961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1292676655046304261.post-13106406243730748542012-11-06T08:20:52.184+02:002012-11-06T08:20:52.184+02:00Сонче,с карамела най-ми допадат.И чаша чай в ръка-...Сонче,с карамела най-ми допадат.И чаша чай в ръка-суперски филийки!<br />Приятен ден!Живкаhttps://www.blogger.com/profile/10543770615029967274noreply@blogger.com