Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (19) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (19) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (201) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (2) есен (32) желирано (36) за празник (108) заек (3) закуски (63) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (23) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (11) кокос (7) кремове (37) крок пот (5) круши (10) лесно (130) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (148) паста (20) патица (2) пилешко (48) пити (18) плодове (75) постно (36) праз (1) празник (10) предястие (60) пуйка (1) пътешествие (11) риба (22) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (89) сос(дип) (1) спанак (27) супа (28) тестени (57) тиква (9) тиквички (17) торта (55) френска кухня (27) хлебопекарна (4) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (17) чия (2) шоколад (35) ябълки (16) ягоди (31) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 15 септември 2018 г.

Канелени рулца със сода, замесени в хлебопекарна




Продукти
за 12-16 броя
6 порции
120 мл прясно мляко
2 с.л. лимонов сок
250 г крем сирене
80 г захар
440 г брашно
Щ. сол
2 с.л. бакпувер
Плънка
100 г масло
2 с.л. канела
100 г захар
Нарязани бадеми
Стафиди

 Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 40 мин.- 
за готвене - 20 мин.

Калории 
Общо 4200  Ккал 
За една порция 700 Ккал 

Приготвяне 
Млякото се се смесва с лимоновия сок и се оставя настрани. Машината се включва на програма „паста“. Тя е 15 или 20 минути за различните машини.
Сиренето и захарта се бъркат в машината 5-8 минути, прибавя се прясното мляко, бърка се още 5-6 минути, прибавя се брашното, смесено с бакпулвера.Бърка се до края на програмата.
За плънката - маслото се разтопява и се смесва с канелата и захарта.
Тестото е ронливо, но лесно се изважда от казанчето на машината.Омесва се за 1 минути и се оформя на топка.Разделя се на 2 части. Всяка част се разточва на кора с приблизителни размери 35/25 см. Всяка кора се маже с плънката, посипва се ядки и стафиди и се завива на стегнато руло. Реже се на 12 парчета (около 1,5 см дебелина). Получават се общо 12-15 рула. Подреждат се в застлана с хартия за печене тавичка. Пекат се на 190 С( 170  с вентилатор) за около 20-25 минути.

Топинг – 2-3 с.л. крем сирене се смесват с 1 с.л. захар и 2-3 с.л. прясно мляко. Разбърква се добре.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...