Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (19) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (19) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (201) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (2) есен (32) желирано (36) за празник (108) заек (3) закуски (63) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (23) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (11) кокос (7) кремове (37) крок пот (5) круши (10) лесно (130) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (148) паста (20) патица (2) пилешко (48) пити (18) плодове (75) постно (36) праз (1) празник (10) предястие (60) пуйка (1) пътешествие (11) риба (22) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (89) сос(дип) (1) спанак (27) супа (28) тестени (57) тиква (9) тиквички (17) торта (55) френска кухня (27) хлебопекарна (4) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (17) чия (2) шоколад (35) ябълки (16) ягоди (31) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 22 юни 2018 г.

Кафяв ориз с орехи



Кафявият ориз е необработен, с обвивката ориз .Той е изключително богат на витамини, желязо, манган.Съдържа повече фибри.Твърди се, че намалява риска от сърдечносъдови заболявания и хипертония.Има по-различен вкус от белия ориз, лек аромат на ядки, и се вари по-бавно.Може да се приготви с лук, зеленчуци, гъби и подправки както белия.
Продукти
 за 2 порции

1 к.ч. кафяв ориз
2 с.л.зехтин

Приготвяне

  • оризът се накисва предварително във вода, поне за 30 минути, ако може повече
  • отцежда се много добре и се оставя да изсъхне
  • мазнината се загрява и в нея се запържва леко оризът
  • добавя се 4 к.ч. вода, сол и подправки по избор- черен пипер, куркума
  • вари се около 40 минути
  • орехите се запичат  за 1 минута на МВ и се натрошават на едро
  • добавят се към ориза

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...