Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (19) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (19) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (201) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (2) есен (32) желирано (36) за празник (108) заек (3) закуски (63) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (23) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (11) кокос (7) кремове (37) крок пот (5) круши (10) лесно (130) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (148) паста (20) патица (2) пилешко (48) пити (18) плодове (75) постно (36) праз (1) празник (10) предястие (60) пуйка (1) пътешествие (11) риба (22) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (89) сос(дип) (1) спанак (27) супа (28) тестени (57) тиква (9) тиквички (17) торта (55) френска кухня (27) хлебопекарна (4) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (17) чия (2) шоколад (35) ябълки (16) ягоди (31) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 3 май 2018 г.

Пролетна фантазия - четирипластов крем с ягоди и маскарпоне



Вариант за бърз, свеж и изискан десерт, с който да впечатлите много гости.
Всеки слой сам по себе си е много вкусен, но комбинацията е просто перфектна! Можете да пропуснете някой или да добавите нещо по свой вкус!

Продукти
за 10 порции
първи крем
100 г крем сирене
100 мл течна сметана(неподсладена)
3 с.л. захар, пудра
1 ванилия
400 г кисело мляко 4,5 %
100 г маскарпоне
10 г желатин
150 г ягоди нарязани на дребно
втори крем
350 г ягоди
2 с.л. захар
200 мл сметана
10 г желатин
трети слой - плодов
350 г ягоди
2 с.л. захар
100 мл вода
10 г желатин
1 ч.л. лимонов сок
четвърти слой - лимонов
150 г маскарпоне
150 г заквасена сметана
100 г крем сирене
сок и кора на 1/2 лимон
 Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 30 минути
 - за готвене - изчакване 30 минути

Калории
Общо 3820 Ккал
За една порция 382 Ккал

Приготвяне

1.Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. Изчаква се да набъбне и внимателно се загрява в микровълновата фурна за 30 сек. Не трябва да завира, ще загуби желиращите свойства!
Крем сиренето, маскарпонето и киселото мляко се разбиват с пудрата захар. Внимателно се прибавя желатина(за всеки случай през цедка) и се разбърква много добре.
Сметаната се разбива леко и се добавя в сместа.Прибавят се нарязаните ягоди.
Насипва се на дъното на всяка чашка.Прибират се в хладилника, докато се приготви следващия слой.(чашите са на поднос, за по-лесно боравене)
2.Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. Изчаква се да набъбне и внимателно се загрява в микровълновата фурна за 30 сек.
Прибавя се към сметаната, разбърква се.
Ягодите се пасират заедно със захарта до гладък крем. Може да е мине през цедка по желание.
Смесват се сметаната и ягодовото пюре. Насипва се в чашките върху стегнатия първи слой.Прибира се в хладилника.
3.Ягодите се нарязват, посипват се със захарта, добавя се водата и се загряват до разтопяването на захарта. Не е необходимо да ври. Отдръпва се от огъня. Прибавя се желатинът и се разбърква. Изчаква се малко да изстине и се разпределя с лъжица в чашките.
4. Последният слой е разбити с миксер сирена, сметана и лимонов сок и лимонова кора. Добавила съм малко жълта боя. Чашките се гарнират с лимоновия крем с помощта на пош.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...